Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Магнитна игра - Дама

Характеристики:

  • Размери: 13.5 х 13.5 см; 
  • Кутийката е лека, малка и компактна - много тънка и влиза без проблем във всяка раница или джоб, за да може човек да я вземе със себе си, накъдето и да се е запътил; 
  • Играта е магнитна и поради това е идеални за игра навсякъде, от движещия се влак до поляната или ветровития плаж; 
  • Кутийката съдържа достъпни правила, при нужда от запознаване с тях.


Игра за 2-ма играчи

Целта на играта е да премахнете всички пулове на противника от дъската или да го блокирате, така че да не може извършва повече ходове. 

Поставете 12 бели и 12 черни пула на черните полета на дъската. Определете стартовия играч на случаен принцип. 

Белите пулове започват първи. По време на вашия ход, трябва да придвижите един пул с едно поле диагонално напред. Не може да движите пуловете си назад, към собствената част на полето. 

Залавяне: Ако някое диагонално съседно поле пред вас е заето от противников пул, трябва да го заловите, като го прескочите, ако е възможно. Ако може да извършите повече от един възможни скока, може да изберете кой да предприемете. Трябва да завършите скока на полето непосредствено зад противниковия пул.

Ако е възможно следващо залавяне със същия пул, също трябва да го извършите (това води до поредица верижни залавяния). Верижните залавяния може да са на зиг-заг, но само в посока напред. След това премахнете всички пулове, които сте заловили (прескочили) от дъската. 

Ако има незаети полета между противниковите пулове, може да заловите няколко пула наведнъж. 

Царица: Ако ваш пул стигне до отсрещната страна на дъската, се превръща в царица. Маркирайте я, като поставите пул от същия цвят върху нея (може да ползвате от заловените ви пулове). Царицата може да се движи диагонално в една линия на произволно разстояние, както напред, така и назад и също така може да прескача пулове на няколко полета разстояние (но прескача само по един пул наведнъж). Смяна на посоката на движение на царицата в един ход може да става само при верижно залавяне на пулове. Както и нормалните пулове, тя не може първо само да се мести и след това, още в същия ход, да смени посоката си, за да скочи и залови вражески пул. И при царицата продължава да важи правилото, че при прескачане на пул (независимо колко далече се намира), тя трябва да завърши скока върху полето непосредствено зад заловения пул. Ако може да заловите пул с ваш обикновен пул или с царица, трябва да ползвате царицата. 

Край на играта: Играта приключва, когато един от играчите няма повече останали пулове или не може да извърши валиден ход. Този играч губи играта. 

Ако нито един от играчите не може да спечели, например когато има останали само една бяла и една черна царица, играчите може да се договорят за равенство. 

Равенство се налага също така, ако за последните 15 хода няма преместен пул (но не и царица) и няма заловен пул, или ако едно и също разположение на пуловете на дъската се повтаря три пъти по време на игра. Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Магнитна игра - Дама
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Настолна игра - Малък свят - Smallworld
рейтинг:
1%
110,00 лв.
Настолна игра - Математика за деца
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Цифрите - образователен пъзел-игра
рейтинг:
1%
14,30 лв.
Настолна игра - Съкровищата на България
рейтинг:
1%
14,99 лв.
Настолна игра Play Land - България - География и история
рейтинг:
1%
15,90 лв.