Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

АРХИВ НА "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК"

Цена без ДДС: 3000,00 лв. 

Сканирани архивни броеве от периода 1920 г. - 1989 г.

„Архив на „Държавен вестник“ е софтуерен продукт, който съдържа дигитализирани стари броеве на „Държавен вестник“ и обхваща архивното законодателство от 1920 г. до 1989 г., а именно: 180 000 сканирани страници, 13 200 броя на официалното издание.Ползване на продукта

Абонаментът за „Архив на „Държавен вестник“ осигурява достъп до пълното му съдържание – всички издания от 1920 г. до 1989 г. за срок от 1 година и за до пет работни места. След потвърдено заплащане получавате потребителско име и парола, с които можете да ползвате програмата от всяко устройство с интернет връзка.

За срока на абонамента получавате също поддръжка и съдействие по телефон и имейл всеки работен ден от 08:30 ч. до 18:00 ч. за същия срок, съгласно Общите условия (включително за инсталация, потребителски настройки на приложението и др.).

За заплащане на достъп до допълнителни работни места и въпроси, свързани с програмата: тел. 02 903 0000.

 

СЪДЪРЖАНИЕ:

 

Базата данни на „Архив на „Държавен вестник“ позволява ползване на дигитални копия на стари броеве на официалното издание от периода 1920 г. – 1989 г. Отговаря на наличното съдържание в най-големия книжен архив в България – този на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, но дигитализирането на броевете позволява значително по-лесната работа с архива.

„Архив на „Държавен вестник“ съдържа стари нормативни актове, свързани с държавното устройство, външнополитическите отношения, градоустройството и строителството, кадастъра, семейните, наследствените и трудово-правните отношения, наказателното производство и т. н., които имат своето отражение до днес.

Дигиталният архив позволява проследяване на историческата взаимовръзка на нормативните актове в дадена област за дълъг период от време и е изключително ценен за научни разработки. Той може да послужи на юристи във връзка с актуални съдебни спорове, свързани с вещно право и уреждане на имуществени въпроси, трудово-правни отношения, архитектура и строителство, земеделие.

Продуктът ще бъде от полза и в образователния процес в българските университети.

 

ФУНКЦИОНАЛНОСТИ:

 

Архивът се състои от документи във формат PDF (с разпознат текст и сканирано съдържание), а структурата е организирана по години (най-отгоре са най-новите) с отделни икони за всеки документ.

При отваряне на съответна година файловете се подреждат по дата на броя. Има възможност за индексиране и пълнотекстово търсене в съдържанието на архивните броеве, благодарение на оптичното разпознаване на символи (OCR).

Работата с PDF файловете в този продукт не се отличава от работата с документи в другите правноинформационни системи. При търсене навсякъде се търси и в индекс „Архив на „Държавен вестник“. Има възможност за търсене и само в структурата на продукта.

Пълнотекстовото търсене и възможността да се филтрира базата и да се търси в структура улесняват работата с архивните документи.

 

История на „Държавен вестник:

 

Основан е с Указ №12 от 19 юли 1879 г. на княз Александър I като официално издание на държавата. Излиза за първи път в София на 28 юли 1879 г. (събота), първоначално веднъж седмично, а от 1891 г. – „всеки присъствен ден“.

През първите 12 години помества официални съобщения, новини и телеграми от чужбина. По-късно започват да се обнародват влезлите в сила нормативни актове.

След 30 ноември 1950 г. е заместен от „Известия на Президиума на Народното събрание“.

От 1963 г. е официален печатен орган на Народното събрание и отново излиза като „Държавен вестник“.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:АРХИВ НА "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК"
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
СИЕЛА СЧЕТОВОДСТВО
рейтинг:
1%
348,00 лв.
СИЕЛА ЕВРОСЧЕТОВОДИТЕЛ
рейтинг:
100%
240,00 лв.
СИЕЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
рейтинг:
1%
276,00 лв.
СИЕЛА ПРАКТИКА
рейтинг:
1%
294,00 лв.
СИЕЛА ЕВРО
рейтинг:
1%
420,00 лв.