Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Physical Geography of Bulgaria

Не е наличен

Книгата "Природна география на България" проследява развитието на физическата география и ландшафтознанието в България през последните десетилетия, довело до провеждането на специализирани изследвания в различни райони на страната. В нея е отразена работата на много български учени от различни поколения и са обобщени част от достиженията на физическата география при изучаването на българската природа.
Структурата на книгата обхваща две основни части: общ и регионален преглед на природата на България. В първата част се прави анализ на физикогеографските компоненти, като се открояват техните закономерности с помощта на конкретни примери и се разкриват качествени и количествени характеристики на природните ресурси. Във втората част се прави преглед на опитите за физикогеографско и ландшафтно райониране на страната и се дава обобщена схема на физикогеографското райониране, съобразено с традиционните схеми и новите проучвания, както и с определени педагогически и дидактически цели.
Отделните физикогеографски области са разгледани в самостоятелни части в определена логическа последователност, разкриваща тяхната природна структура и особености, с помощта на различни по вид илюстративни материали. В отделна тема е направена физикогеографска характеристика на Черно море.
Специално внимание е отделено на географските аспекти на опазването на околната среда и природоползването в България, възникването и развитието на природозащитната дейност в страната. Разгледани са и редица екологични проблеми, както и системата на мониторинг на околната среда. Книгата е богато илюстрирана с карти, картосхеми, графики, таблици и фотографии.
Изданието е подходящо за ползване както от специалисти в областта на природните науки, така и за широк кръг читатели, интересуващи се от природата и природните ресурси на България и Балканския полуостров.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Physical Geography of Bulgaria
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Работни листове по български език за 6. клас
Ангел Петров, Мая Падешка, Мариана Балинова
Булвест 2000
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Български език за 7. клас
Ангел Петров, Мая Падешка, Мариана Балинова
Булвест 2000
рейтинг:
1%
24,90 лв.
География и икономика за 6. клас
Румен Пенин, Валентина Стоянова, Тони Трайков, Димитър Желев
Булвест 2000
рейтинг:
1%
24,90 лв.
География и икономика за 7. клас
Румен Пенин, Тони Трайков, Димитър Желев, Валентина Стоянова
Булвест 2000
рейтинг:
20%
24,90 лв.
Книга за учителя по география и икономика за 7. клас
Валентина Стоянова, Румен Пенин, Димитър Желев
Булвест 2000
рейтинг:
1%
5,00 лв.