Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Земя и любов

Маргарита Серафимова има три книги с поезия:„Животни и дру¬ги богове" (Университетско издателство, 2016),,Демони и свят" (Черно фламинго, 2017), „Неразрешимостта на великолепието" (Жанет 45, 2018). Предстои първата й стихосбирка на английски език: „А Surgery of A Star" (Staring Problem Press, CA, USA, 2020). Работите й излизат в стотиии периодични издания по света, като Agenda Poetry, Trafika Europe, LIT, Nashville Review. Номинирана е за две български - „Книгите на 2017 година" на Национален цен¬тър за книгата и за „Иван Николов", 2017 г. - и осем международни награди за поезия, включително „Пушкарт".

Красиви стихове. Изящни. Едновременно величествени, деликатни и емоционални. Стихове, писани с ритъма на сърцето, свързани със земята. Маргарита Серафимова вижда света в неговата живост, богатство и красо¬та. Вижда го с любов. Описва го внимателно. Езикът й е прецизен, чрез него тя рисува плътни и въздейства¬щи образи. Тази книга е едно красиво бижу в българската ни поезия.
Радослав Чичев

В лаконичните стихотворения на Маргарита има всеотдаен простор, който изненадващо сближава всичко с всичко. Нейният свят е ярък, чувствен, стаен, загадъчен. Трагиката и блаженството са неразчленими в нача¬лото на времената, към които „Земя и любов" ни връща.
Марин БодаковМакове - платонова елегантност
сред зелените жита.
Смисълът на червеното.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Земя и любов
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Неразрешимостта на великолепието
Маргарита Серафимова
Жанет - 45
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Аз - Остава
Георги Гаврилов, Мария Куманова, Наталия Иванова
Скрибенс
рейтинг:
1%
40,00 лв.
Персони
Калин Василев
Скрибенс
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Познах те по сянката
Калина Линкова
Арс
рейтинг:
1%
13,00 лв.
В такива следобеди - Afternoons like these
Теодора Лалова
Арс
рейтинг:
1%
14,00 лв.