Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Войната, както я видях

Завладяващите и откровени мемоари на генерал Джордж С. Патън-младши се основават на неговия дневник, воден по време на бойните действия на Трета армия на САЩ в Европа.От десанта в Нормандия до последния ден на войната – тази книга ни предоставя вълнуващ разказ за битките, които Трета армия е водила и ни разкрива необикновената личност и стил на командване на един от най-изявените съюзнически пълководци през Втората световна война.

Включените в книгата писма на генерал Патън, изпращани до дома му по време на военните кампании в Северна Африка и Сицилия, заедно с ретроспективните му разсъждения по военни въпроси, вдъхновени от непосредствения боен опит, разкриват още повече един човек с безкомпромисна воля и необикновен характер.

Колоритен, харизматичен, неразбран, а често определян и като противоречива личност – генерал Патън със сигурност не е най-еднозначният американски командир, стъпил на европейския континент през Втората световна войната. Той се бори не само с врага, но и с обединеното Върховно командване на западните съюзници, за което твърди, че прави всичко възможно да го лиши от бърза победа, с което закономерно си създава много неприятели. Независимо обаче от разнопосочните мнения за неговата личност, едно е безспорно – военният му талант и успехите му на фронта.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Войната, както я видях
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
Моите спомени от септември 1923
протойерей Йордан Попов
Еделвайс
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Източният въпрос и българското полуосвобождение през 1878 година
Живко Войников
Еделвайс
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Каймакчалан - Из дневникът на сестра Евга
Данаил Кацев-Бурски
Еделвайс
рейтинг:
1%
15,00 лв.
От Кюстендил до кота 1050
Иван Калайджиев
Еделвайс
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Даме Груев - Живот и дело
Йордан Бадев
Еделвайс
рейтинг:
1%
11,00 лв.