Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Продавам фенери - поетичен албум

Със стиховете на Галина Златарева и маслени картини върху платно на Пеньо Иванов!Със стиховете на Галина Златарева и маслени картини върху платно на Пеньо Иванов!

Стихове пиша от доста години та и до днес, но все не се решавах да ги публикувам. Кураж ми дадохте вие, читателите на моите романи. Пращате ми отзивите си като на човек, когото чувствате близък, и без притеснение споделяте мислите си. Това ми създаде усещането, че няма прегради между нас.
Зная, че едни ще харесат стиховете ми, а други не, защото „тухличките“ в градежа на всеки творец са различни. Пиша така, както го чувствам, и не се водя от правила и моди. Това ми дава куража да разтворя за всеки от вас страниците на тази книга. Все пак очаквам ти, читателю, да си на моя страна и да бъдем приятели в безкрайния свят на думите!

Картините на чудесния художник Пеньо Иванов открих съвсем случайно. Стихосбирката ми беше почти събрана, но в нея стояха празни страници, на които ми се искаше да има подходящи илюстрации. Картините на Пеньо не са просто илюстрации! Те са великолепни самостоятелни произведения! Те са живопис, която напълно покрива това понятие. Там тичат, гонят се, дишат пълнокръвни истински хора, коне, морски вълни...
И изведнъж осъзнах, че темите, които той пресъздава с бои и четка, са толкова разнообразни, колкото и темите на моите стихове. Че те са толкова визуално изразяващи собствените ми мисли и чувства, че нямаше как да не му предложа да издадем заедно тази книга.
Затова тя не е „стихосбирка“ и не е „албум“, а е именно „поетичен албум“. Където и да я разтворите, ще попаднете на нас двамата. Тя е нашият подарък за всеки от вас.

Два преплетени свята откриваме в първата поетична книга на обичаната авторка на романите „Медальонът“ и „Предсказателят“. Тя е излята в класически стих, едновременно спонтанен и майсторски. Постигната е и неустоима комбинация, защото не става дума за обичайни илюстрации на текстове, а за истинско душевно родство, припокриване на светове, прегръдка на почерци, синтез на слово и образ между двама творци, които преди това дори не са се познавали!
Прекрасно е да срещнеш сродна душа и заедно да сътворите празник и за четящата публика, и за онази, посещаваща изложби и галерии. И това единение е само на една ръка разстояние. Не... на една корица разстояние! Просто вземете книгата и се потопете в нейния свят!

Катя ЗографоваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Продавам фенери - поетичен албум
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки
Колектив
Златното пате
рейтинг:
1%
11,90 лв.
Моя бяла Коледа
Златното пате
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Кът свиден и мил
Златното пате
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Предсказателят
Галина Златарева
Архипелаг
рейтинг:
1%
27,00 лв.
Медальонът
Галина Златарева
Архипелаг
рейтинг:
1%
33,00 лв.