Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Математика за 11-12 клас. Геометрия

Учебното помагало е одобрено от МОMН със заповед N РД 09-1047/31. 12. 2003 г.
Предназначението на учебното помагало “Математика за 11-12 клас - Геометрия” е да помогне на учениците при завършване на средното им образование - да си припомнят преподавания материал и да ги обогати с нови знания според програмите за обучение по математика, одобрени от МОМН и утвърдени по света.
Съдържанието на учебното помагало осигурява сериозна и пълна подготовка, като представя в кратка и най-достъпна форма класическата област на математиката - геометрия. Направен е и подробен преговор на материала, изучаван по тази дисциплина от 8, 9, 10, 11 и 12 клас, като са разгледани всички изучавани геометрични равнинни и пространствени фигури с техните основни свойства. Уроците са подредени и систематизирани според естествената логическа последователност на математическите определения, формули и теореми, т.е. от елементарното към по-сложното. Теорията е затвърдена чрез степенувани по сложност решени основни и конкурсни задачи от всички видове, и съответни по номера на тях - нерешени задачи с отговорите им за самостоятелна работа. Доказателствата и решенията имат обучаващо значение, и са онагледени с множество чертежи, които да улеснят всеки ученик в самостоятелната му работа. Направени са кратки и разбираеми решения на всички видове задачи, давани на зрелостни и кандидат-студентски изпити с цел - да покажат на учениците, че са изградили здрава и силна система от знания за отлично представяне на матура, на кандидат-студентски изпити и математически конкурси.
Изказвам своята искрена признателност на всички рецензенти, учители и технически редактори за голямото им желание да помогнат с положителните си мнения, отзиви и рецензии, както и с ценните си компетентни препоръки, съвети и корекции с цел - усъвършенстване съдържанието на учебното помагало.
     
     
От авторитеНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Математика за 11-12 клас. Геометрия
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Справочник по физика и астрономия
Боряна Дачева Милкоева
Вега 74
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Математика за 11-12 клас - Aлгебра
Боряна Дачева Милкоева
Вега 74
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Зрелостен и кандидат-студентски курс по математика - част 1
Колектив
Вега 74
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Курс по математика за предучилищна група
Борянa Милкоева, Костадин Беев, Христина Беева, Дачо Беев
Вега 74
рейтинг:
1%
12,50 лв.
Математически справочник, одобрен от МОН - от 1 до 12 клас
Борянa Дачева Милкоева
Вега 74
рейтинг:
1%
12,50 лв.