Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Мария Тертер - Царицата

Историята на Мария Тертер

Тази книга е несъмнен принос към българския исторически роман. Авторката познава отлично историческия период, което прави фабулата и „декорът“ плътни и убедителни. Качествата в изграждането на образа на Теодор Светослав Тертер са несъмнени.

Дали книгата ще завладее читателя? Несъмнено. Гаранцията е в динамичния текст, който „изтича“ с лекота, при това изграден на стабилна историографска основа.

Митко Иванов – историк
Романът „Мария Тертер-Царицата“ обхваща един динамичен, но пренебрегван от българската ни история период, изпъстрен с драматизъм и неочаквани обрати.

Образът на царица Мария Тертер разкрива изключителна личност, останала незабелязана във време на силна суета в мъжкото себедоказване, но отдала себе си по своему на България. Жертвите й дават своя резултат – един силен и достоен цар на измъчената България, какъвто е синът й Светослав Тертер.

Романът е изключително навременен. Той издига понятията патриотизъм и родолюбие, девалвирали напоследък, внушавайки, че за тях са нужни много мисъл, познания и разумни действия, жертвоготовност за род, име и родина.

Дора Тодорова – историкНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Мария Тертер - Царицата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Шивачът на времето
Елена Стойчева
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Москва в понеделници
Василий Димов
Знаци
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Скитникът на моята душа
Николай Искъров
Знаци
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Мария Тертер - Царицата
Людмила Андровска
Знаци
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Катерина Медичи от Горно Усойно
Людмила Андровска
Знаци
рейтинг:
1%
18,00 лв.