Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Литература за 11.-12. клас - Профилирана подготовка - Модул 3 - Диалогични прочити - Просвета - 2020/2021


Изданието е съобразено с новата програма за предстоящата учебна 2020-2021.

Автори: Албена Хранова, Петър Алексиев, Пламен Дойнов, Гергина Кръстева, Димитър Кръстев, Биляна Курташева, Любов Шишкова, Росица Игнатова-Василева, Марин Бодаков



Какво представлява междутекстовостта и какъв е механизмът, по който връзките между книгите опират в един безкраен културен хоризонт?

Как един от най-изявените представители на световната литературна мисъл през 20. век – Хорхе Луис Борхес, свързва Вселената с Библиотеката? В какво се изразява духовното родство между автори от различни епохи и географски ширини? Как разработват мотива за любовта О. Хенри в разказа си „Даровете на влъхвите” и Георги Господинов в своята коледна история „О, Хенри”? По какво си приличат и по какво се различават великите страдалци – библейският Йов и Йовковият Вълкадин? Как литературата и киното си общуват при интерпретациите на „Вчера”?

На тези и на много други загадки отговаря учебникът за профилирана подготовка по литература, модул 3 „Диалогични прочити” за 11. и 12. клас на издателство „Просвета – София”. Написан от утвърдени специалисти, той представя избраните произведения от програмата както прецизно от научна гледна точка, така и по достъпен и интересен за гимназистите начин. В неговите 160 страници са поместени целите произведения или необходимите откъси от предвидените за изучаване творби.

Уроците са с ясна структура и първоначално вниманието се концентрира върху всяка творба поотделно. Знанията се овладяват чрез рубриката „Работа с текста”, в която се предлагат варианти за осмисляне на произведенията и се правят много междутекстови връзки, които са във фокуса на вниманието в учебната програма за профилирана подготовка по литература за 11. и 12. клас. В края на всяка тема е предвиден урок за диалога на свързаните произведения. Приложените подходи целят да улеснят работата на учителите и да обогатят литературната култура на гимназистите.
Учебникът се отличава с елегантен графичен дизайн и прецизно подбрани илюстрации. С него постигането на очакваните резултати от обучението и успехът на държавните зрелостни изпити по профилирана подготовка след 12. клас са гарантирани.

Книгата за учителя предлага:

  • обзор на учебното съдържание и на подходите за преподаване;
  • допълнителни материали към всяка тема;
  • тестови задачи към всеки дял;
  • учебна програма;
  • примерно годишно тематично разпределение на учебните часове за 11. и 12. клас.





Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Литература за 11.-12. клас - Профилирана подготовка - Модул 3 - Диалогични прочити - Просвета - 2020/2021
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Activities for 8th Grade Chemistry - работна тетрадка по химия на английски език за 8 клас
Магдалена Цавкова, Стефан Манев
Просвета
рейтинг:
1%
4,68 лв.
Христоматия по литература за 11. клас
Инна Пелева, Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Химия и опазване на околната среда за 10. клас - Просвета
Лиляна Боянова, Красимир Николов, Емилия Тодорова, Ивайло Ушагелов
Просвета
рейтинг:
1%
25,33 лв.
Физика и астрономия за 10. клас
Виктор Иванов, Димитър Мърваков, Валери Голев, Мая Гайдарова, Илона Мирчева, Мариета Иванова
Просвета
рейтинг:
1%
20,00 лв.
История и цивилизация за 10. клас
Пламен Павлов, Райна Гаврилова, Веселин Янчев, Любомир Огнянов, Мария Трифонова-Бенова, Мария Босева, Кирил Славчев
Просвета
рейтинг:
1%
33,20 лв.