Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Контрол над постановлението на прокурора за прекратяване на наказателното производство

Не е наличен

Налице е многобройна, разнообразна, а и много често противоречива, както съдебна, така и прокурорска практика, свързана с прекратяването на наказателното производство на досъдебната фаза, и контролът над тази дейност. Това налага същата да бъде прегледана и обобщена, като се направи опит да се изведат конкретни законосъобразни насоки, които да бъдат следвани при осъществяването на правомощието на прокурора при прекратяване на наказателното производство и контрола над тази дейност от оправомощените за това субекти.

Настоящият труд няма претенциите за всеобхватност по поставените въпроси, нито за безспорната правилност на изведените правни положения. Целта е да се улеснят практикуващите юристи в дейността им по изследвания въпрос, да се предложат законодателни промени за подобряване на нормативната уредба, така че да се охранят правата на засегнатите от тази дейност лица, включително да се обогати светогледа на студентите в специалност "Право" при изучаването на този институт, тъй като са разгледани хипотези от практиката, за които няма изрична нормативна уредба на този институт, а решенията им са намерени чрез тълкуване на нормите на НПК и прилагането им по аналогия на закона.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Контрол над постановлението на прокурора за прекратяване на наказателното производство
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Закон за устройството на държавния бюджет
рейтинг:
100%
0,60 лв.
Граждански процесуален кодекс - редакция ДВ. бр. 86 от 2005 г.
рейтинг:
1%
3,20 лв.
Данъчен пътеводител - наръчник по социално осигуряване
рейтинг:
1%
3,00 лв.
Данъчен процесуален кодекс - коментар 1
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Кодекс за Задължителното обществено осигуряване
рейтинг:
1%
6,00 лв.