Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Капка, изпреварила дъжд - Поезия

"Книгата е разделена на три части, обединени от една заключителна Безкрайна поема, която е започната още в предишната, втора книга на авторката, но продължава да се развива и тук.""Първият цикъл - Непрогледна светлина е сякаш ориентация в пространството на живота. Вторият - Плачеща райска ябълка, с месеците и сезоните в заглавията си, е ориентация във времето или по-скоро вглеждане в отпечатъка му - кога с усмивка, кога с крайморска романтика - върху годишните кръгове в нас. Третият цикъл - Космическа прашинка, е най-философският по уклон. Търси смисъла на съществуването и нерядко го намира в опровержението на очевидното, в ефимерността на привидно безкрайния му поток. А крайната "Безкрайна поема ни доверява, че "светът е прясно нарисувана картина, мощен в своята незавършеност". И точно тази незавършеност е доказателството, че сме живи."
Кристин Димитрова

"Произходът ме държи здраво стъпила на земята, отваря ми очите за невидими за изцяло градските хора детайли. От друга страна е поривът да си освободен от гравитацията на конкретното място и условностите на времевия период, в който физически живееш. Да си космополитен. В търсенето на баланс между двата стремежа човек се чувства като капка, изпреварила дъжд, капка, останала след пороя."
Диана СаватеваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Капка, изпреварила дъжд - Поезия
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Завещаното от Юлия Огнянова
Румяна Емануилиду
Знаци
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Истински истории за духове
Петър Стефанов
Знаци
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Шивачът на времето
Елена Стойчева
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Дъно в небето
Александър Арнаудов
Знаци
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Скитникът на моята душа - твърда корица
Николай Искъров
Знаци
рейтинг:
1%
17,00 лв.