Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Ефективните родители

Да бъдеш родител, е трудно. Може би най-трудната житейска задача. Понякога изморява, понякога е възможно да съжалявате, да се чувствате виновни, да грешите. Книгата „Ефективните родители“ на психотерапевта Милена Манова може да ви успокои: Не сте единствени. И това минава.

  • Автор: Милена Манова;
  • Подзаглавие: Успешните сценарии за нашите деца;
  • Художник на корицата и илюстрации: Фиделия Косева.


Да бъдеш родител, е трудно. Може би най-трудната житейска задача. Понякога изморява, понякога е възможно да съжалявате, да се чувствате виновни, да грешите. Книгата „Ефективните родители“ на психотерапевта Милена Манова може да ви успокои: Не сте единствени. И това минава.

Добре е да знаем, че каквото и да правим, непременно ще сгрешим, защото децата възприемат света от перспективата на детското емоционално съзнание. А то е различно от нашето. Предложенията, теорията, упражненията, притчите, таблиците и примерите в тази книга биха могли да ви помогнат да разберете по-добре детското емоционално състояние, а и своето собствено, така че по-лесно да намерите успешните сценарии за вашето дете.

Милена Манова запознава читателите на достъпен език с голям брой важни за родителството концепции, като житейския сценарий и неговите елементи. Тя разглежда и конкретни житейски ситуации и обсъжда близки до всеки родител теми и проблеми, като стимулите и наказанията, дневния режим на детето, йерархията в семейството, лошото поведение, гнева и тръшкането, а също и проблеми като дефицита на внимание и хиперактивността.

Крайната ни цел е да отгледаме благополучни деца с добра самооценка, които да пресъздадат атмосферата на благополучие в бъдещите си семейства.

 Творбата има висока научна стойност и в същото време е написана увлекателно и достъпно. Представени са редица практически дейности и стратегии, които превръщат интересното четиво в инструмент, който предлага ефективни решения за редица ежедневни ситуации, с които се сблъскват повечето семейства при възпитанието и взаимодействието със своето дете.

Проф. д-р Неда Балканска, СУ „Св. Климент Охридски, ФНОИ, катедра „Специална педагогика“

В своята книга Милена Манова ни разкрива същността на семейните взаимоотношения чрез понятията на транзакционния анализ като чрез илюстрации и примери успява да предаде по деликатен и интересен начин сложността на формирането на човешката личност.

Доц. д-р Наташа Ангелова, ръководител катедра Психология в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград

 Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ефективните родители
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Милена Манова -

Милена Манова е психолог и сертифициран практикуващ психотерапевт към Световната асоциация по позитивна психотерапия от 2000 г. Преподавател и супервизор по позитивна и детска психотерапия. Основател на Института по позитивна психотерапия. Председател на Българската асоциация по транзакционен анализ. Дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на книгите „Хиперактивното дете“, „Наръчник по транзакционен анализ“, „Наръчник за емоционална интелигентност“, съавтор на „Защо все аз?“ – терапевтични приказки за деца и родители. Създател на креативната кутия „Бърза помощ за родители“, „Емоционални карти“, картите „Позитум“, книгата игра „Усещам, мисля, разбирам… своето тяло“, статии в научни издания. Носител на приз за принос в психотерапията на Българската асоциация по психотерапия за 2018 г. Майка на две деца.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.