Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Документи и студии за Възрожденско Габрово

Сборникът представлява важен изворов материал и за професионалните историци.Мария-Тоска Стефанова (Шкодрева) е историк и общкественик, посветил професионалния си път на град Габрово.

Родена е през 1932 г. в Букурещ, в семейство на медици. Получава висше историческо образование в Софийския университет и през 1956 г. пристига в Габрово, за да започне работа в Историческия музей. Така тя става част от екипа, който поставя основите на музейното дело в окръга. Автор на множество изследвания и публикации на документи, Мария-Тоска активно участва и в обществения живот на града, влагайки възрожденски дух и сърце във всичко, до което се докосва.

От студиите и документите изплуват разкази с неповторимия колорит на епохата, еднакво интересни както за широкия кръг читатели, така и за професионалните историци. разширяват се представите за битието, стопанския живот, идеите и вълненията на предците ни.

„Документи и студии за Възрожденско Габрово“ съдържа избрани студии с богато съдържание на документи от епохата на Възраждането, свързани с обществения, културен и стопански живот в българските земи.

Мемоарите на Димитър Видинлиев са една от най-обемистите документални публикации в сборника. Оценени от Професор Д-р К. Шарова като най-интересните и богати на сведения свидетелства от Възраждането. От тях изплуват разкази с неповторимия колорит на епохата – увлекателно четиво за широкия кръг публика с трогателни, хумористични и драматични моменти от историята на България.

Кръстосвал Османската Империя от Габрово и Търново до Букурещ и Истанбул, Димитър Видинлиев ни потапя в атмосферата на времето.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Документи и студии за Възрожденско Габрово
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Кръстопът на култури
Иван Маразов, Татяна Шалганова, Оксана Минаева
Летера
рейтинг:
1%
60,00 лв.
Поляната на радостта
Тея Янева
Пилгрим БГ
рейтинг:
1%
15,80 лв.
Благословен - Неделни беседи (1941-1942)
Учителят Беинса Дуно
Пилигрим
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Кой на Коледа тъгува
Теа Янева
Пилгрим
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Сольта - Сила и животъ
Петър Дънов
Пилгрим
рейтинг:
1%
10,00 лв.