Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Сольта - Сила и животъ

Солъта е трети том от поредицата Сила и живот. Това са Неделни беседи, държани пред широка публика в периода 1917 - 1919 година от Учителя Петър Дънов (с духовно име Беинса Дуно). Именно тази поредица и по-точно нейните от първи до пети том, са книгите, които лично Учителят Петър Дънов е препоръчвал, когато са го запитвали: "От къде да започнем да четем вашето слово?" Тези беседи са базирани на пояснения и дълбок анализ на стихове от Библията и са своеобразен синтез на развитите от него по-късно принципи и закони на езотеричното християнство. Текстовете са едновременно достъпни за четене и вдъхновяващи, даващи познания приложими в ежедневния живот.Солъта е трети том от поредицата Сила и живот. Това са Неделни беседи, държани пред широка публика в периода 1917 - 1919 година от Учителя Петър Дънов (с духовно име Беинса Дуно). Именно тази поредица и по-точно нейните от първи до пети том, са книгите, които лично Учителят Петър Дънов е препоръчвал, когато са го запитвали: "От къде да започнем да четем вашето слово?" Тези беседи са базирани на пояснения и дълбок анализ на стихове от Библията и са своеобразен синтез на развитите от него по-късно принципи и закони на езотеричното християнство. Текстовете са едновременно достъпни за четене и вдъхновяващи, даващи познания приложими в ежедневния живот.

Издателство Пилгрим БГ се придържа стриктно в издаването по точен оригинал на словото на Учителят Петър Дънов (Беинса Дуно) без никакво изменение и осъвременяване, с пояснения на някои остарели и редки думи под линия. Настоящото издание се прави по книгата Сила и животъ, Беседи, държани отъ Дъновъ (по стенографски бележки), Трета серия, Сольта. София, Печатница на книгоиздателство Гужгуловъ и Котевъ, 1920 г.

"И тъй, първиятъ принципъ е крайно алченъ, ненаситень, въ него желанията нематъ граница. Какъвъ животъ може да има въ това, което е ненаситно? Какъвъ смисълъ може да има въ единъ животъ, който се движи постоянно въ права линия? Напримеръ пътувате презъ вселената съ бързината на светлината - какъвъ смисълъ може да има за васъ това движение? Да влезешъ въ една, две, три и повече къщи, нема смисълъ. Има смисълъ да се запознаешъ съ ония, които живеятъ тамъ, да встъпишъ въ общение съ техния умъ и сърце. Запознаване, приятелство въ света е да влезешъ въ съгласие съ този Божественъ принципъ, който тукъ, на Земята, е изразенъ въ Христа."

Из книгатаНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Сольта - Сила и животъ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Няма престъпна любов
Петър Дънов
Кибеа
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Здраве и дълголетие чрез силите на живата природа
Петър Дънов
Астрала
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Великата майка
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Разумните същества. Младежки окултен клас - година шестнадесета
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
29,00 лв.
Паневритмия - Петър Дънов
Петър Дънов
Бяло братство
рейтинг:
1%
20,00 лв.