Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Да кажеш Да на живота въпреки годините

Остаряването е естествен процес. Успешното остаряване обаче е изкуство. То не е просто феномен, който се отнася само до външния вид. Остаряването крие смисъл само по себе си.

Анселм ГрюнКак да поддържаме радостта в нас жива. Да кажеш Да на живота въпреки годините е незаменимо четиво за възрастните хора, които много често страдат от чувството за безсмислие и безполезност. Еднакво ценно обаче е и за всички онези, в които - къде едва доловимо, къде по-осезаемо, започват да тиктакат въпросите около напредващите години.

Остаряването плаши всички. Едни по-малко, други повече. При всички положения то поставя много въпроси, които често остават без отговор. Някои процеси са неизбежни, но как ще им отговорим - зависи от нас. Всичко, което не е резултат от анатомични промени в мозъка, може да бъде съзнателно и волево контролирано до определена степен. Това означава, че с известни усилия и малко късмет може да се достигне до напълно приемливи старини и общуването, активността и желанието за живот да бъдат съхранени до последно.

Тенденция е възрастният човек предварително да си формира определени нездравословни нагласи и така страхът и чувството му за безсмислие и непълноценност бързо намират своя уютен пристан. Тогава той се оттегля в самоизбрана изолация, потъва в размисли по минали събития, травми и неразрешени конфликти и предварителните му нагласи се сбъдват. Порочният кръг е задействан. А друг път има. И това е да кажеш Да на живота въпреки годините.

В своето брилянтно произведение авторките искат да предадат увереността на възрастния човек, че смислени възможности има докрая. Как да бъдат разпознати и използвани максимално, така че осезаемо да се почувства неизменният смисъл на собственото съществуване - това е пътят, по който елегантно ни повеждат Елизабет Лукас и Елизабет Гур.

Вълнуващо пътешествие, на което без съмнение си струва да се отправим.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Да кажеш Да на живота въпреки годините
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Психотерапия с достойнство
Елизабет Лукас, Хайди Шонфелд
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
22,00 лв.
В тъгата любовта продължава да живее
Елизабет Лукас
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
13,90 лв.
Ти можеш да бъдеш слаб
Мариса Пиър
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
22,90 лв.
Умните жени на бизнеса
Клаудия Ланфранкони, Антония Майнерс
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Впрегни звезда в колата си - Какво ни води напред в живота
Елизабет Лукас
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
17,90 лв.