Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Впрегни звезда в колата си - Какво ни води напред в живота

„Впрегни звезда в колата си!“ Тези думи на Леонардо да Винчи съдържат символика, която особено добре приляга на ориентираното към смисъла житейско консултиране на Виктор Франкъл.Невинаги е лесно да придвижите напред собствената си „житейска кола“

Предизвикателствата в „късметлийската игра на живота“ са многобройни, немалко са и собствените блокажи във вътрешния свят на човека. От своя житейски и изключително богат терапевтичен опит Елизабет Лукас знае колко важно е „да впрегнеш звезда в колата си“ (Леонардо да Винчи), защото: Който усеща смисъла, който си поставя цели, ще върви напред!

„Впрегни звезда в колата си!“ Тези думи на Леонардо да Винчи съдържат символика, която особено добре приляга на ориентираното към смисъла житейско консултиране на Виктор Франкъл. Защото това течение на психотерапията – познато като логотерапия – не трябва да се разбира като помощно средство за изваждане на затъналата в тинята на душевните неволи „кола на живота“. Не се рови в отломките на миналите дни, между които може да са заседнали колелата на колата ни. Целта е по-скоро да изправи „колата на живота“ до онзи ХОРИЗОНТ на смисъл и ценности, който може да я пренесе през отломките и тинята.

Без свързване с изворите на сила, от които блика СМИСЪЛЪТ, и без дълбоката връзка със света дори изправилата се отново на повърхността „кола на живота“ лесно може да попадне в следващото блато. Това, че колелата са свободни, не означава задължително, че се движат в правилната посока. Ако психотерапията иска да съответства на човешкото достойнство, трябва да приеме сериозно търсенията и копнежите на човека. Този, който иска да знае накъде и с каква цел се движи „колата“ му, на която възлага надежди. Разбира се, логотерапията не може да задава ориентири, не може да създава звезди. Но може да помогне да ВПРЕГНЕМ ЗВЕЗДИТЕ, които да осветяват пътя ни…

Това е мотото, под което е създаден настоящият кратък наръчник. Той включва извадки от ЖИТЕЙСКИ МЪДРОСТИ – плод на десетилетна практика. Те целят да насърчат читателите умело да направляват „колата“ си през турбуленциите на нашето време. Вярвайки, че дори и в най-тъмната нощ някъде там блести малка звезда, предназначена точно за нашата „кола“, от самото начало и без край.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Впрегни звезда в колата си - Какво ни води напред в живота
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Психотерапия с достойнство
Елизабет Лукас, Хайди Шонфелд
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
20,00 лв.
В тъгата любовта продължава да живее
Елизабет Лукас
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
13,90 лв.
Ти можеш да бъдеш слаб
Мариса Пиър
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
22,90 лв.
Да кажеш Да на живота въпреки годините
Елизабет Лукас, Елизабет Гур
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
18,10 лв.
Умните жени на бизнеса
Клаудия Ланфранкони, Антония Майнерс
Ейч Ем Ар Логос
рейтинг:
1%
20,90 лв.