Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Административна регулация на митническото разузнаване

Ивайло Младенов е държавен служител в Агенция "Митници" с над 20 годишен стаж в системата. Завършил е първо през 1990 г., Факултет" Артилерия, ПВО и КИС" в гр.Шумен към Националния Военен Университет" Васил Левски"/тогава Висше Народно Военно Артилерийско Училище " Георги Димитров"/ с офицерско звание лейтенант. В последствие през 2001 г., придобива и магистърска степен по специалността право в Югозападния Университет" Неофит Рилски"-гр.Благоевград. През 2019 г. успешно защитава дисертационен труд в областта на административното право и административен процес в Академията на МВР- гр.София и е удостоен с образователната и научна степен "Доктор".

Автор е на статиите: "Правни принципи залегнали в институционалната активност на митническото разузнаване", " Субекти, страни и участници в митнически разузнавателни производства" и "Административни видове митнически разузнавателни процедури", както и на студията "Оперативни административноправни митнически способи за събиране на първична разузнавателна информация".

В настоящата книга е разгледана административната регулация на митническото разузнаване, разгъната на базата на новото европейско и българско законодателство в сферата. Първоначално е представен правно-историческия генезис на тематиката в национален и съюзен план. Задълбочено е анализирано и юридическото съдържание на разузнавателния процес в митниците, като е обърнато особено внимание на присъщият институционален инструментариум на това относително най-самостоятелно звено в Агенция "Митници". Специално е проучена неконвенционалната му организационна архитектура по цялата хоризонтала и вертикала на този орган на държавната власт. Накрая са направени и нужните препоръки за комплексната рационализация на въпросното вътрешноведомствено разузнаване. Необходимо е да се подчертае, че така разискваното съдържание в темпорален аспект засяга юриспруденцията и социалната практика до 02,2020 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Административна регулация на митническото разузнаване
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Закон за устройството на държавния бюджет
рейтинг:
100%
0,60 лв.
Граждански процесуален кодекс - редакция ДВ. бр. 86 от 2005 г.
рейтинг:
1%
3,20 лв.
Данъчен пътеводител - наръчник по социално осигуряване
рейтинг:
1%
3,00 лв.
Данъчен процесуален кодекс - коментар 1
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Кодекс за Задължителното обществено осигуряване
рейтинг:
1%
6,00 лв.