Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Зная и ще се справя. Подготовка за национално външно оценяване по български език и литература за 7. клас

SKU
9786192382377


рейтинг:
100 % of 100
10,80 лв.

Учебното помагало е част от поредицата Зная и ще се справя на издателство Атласи.

Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г.Зная и ще се справя. Подготовка за НВО по БЕЛ в 7. клас е комплексно учебно помагало за проверка на знанията и уменията на учениците по български език и литература, които са обект на оценяване в НВО.

Включените в помагалото задачи обхващат цялото учебно съдържание, заложено в НВО. Задачите са различни по вид, съдържание и степен на трудност, като са структурирани в съответствие с критериите и показателите за оценка на компетентностите съгласно изпитната програма. Помагалото осигурява възможност както за систематизиране на знанията и уменията и извършване на годишен преговор и за реално оценяване на равнището на компетентностите на седмокласниците по български език и по литература, така и за ефективна подготовка за НВО. С предложения инструментариум лесно и бързо се откриват пропуските в обучението и това може да се използва за отстраняването им. Така подготовката в края на основния етап на образованието придобива цялостен и завършен вид.

Помагалото съдържа:

 • лесни за овладяване и практическо прилагане техники и алгоритми за бързо решаване на различни по вид задачи;
 • 10 теста за проверка на компетентностите по български език и литература;
 • необходимото учебно съдържание, представено в табличен вид;
 • всички теми и компетенетности, които са обект на оценяване в края на основното образование;
 • приложение с модела на НВО и процедурата за провеждане на изпита по български език и литература в 7. клас и бланка за нанасяне на отговорите на задачите;
 • ключ с верните отговори на задачите от тестовете, критериите и показателите за оценяване на постиженията на учениците.

Всеки тест включва 26 задачи:

 • 18 задачи със структуриран отговор с четири възможности за отговор - задачите са ориентирани към работа с два източника на информация, с тях се проверява функционалната грамотност на учениците;
 • 6 задачи с кратък свободен отговор, от които пет са насочени предимно към учебното съдържание по български език и една по литература;
 • 1 задача с разширен свободен отговор, която обикновено е за тълкуване на кратък цитат от изучавана творба;
 • 1 задача за създаване на текст - текстът е подробен преразказ на неизучаван художествен текст.

Помагалото е надежден инструмент както за самостоятелната подготовката на седмокласниците за изпита им по български език и литература, така и за работата на учителите при установяване на равнището на овладяване на учебното съдържание и отстраняване на пропуските в обучението в края на основното образование.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Зная и ще се справя. Подготовка за национално външно оценяване по български език и литература за 7. клас
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Исторически атлас за 5. клас
Колектив
Атласи
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Историчeски атлас за 6. клас
Атласи
рейтинг:
1%
6,50 лв.
Контурни карти и задачи за 5. клас. История
Атласи
рейтинг:
1%
3,50 лв.
Исторически атлас за 9. и 10. клас
Атласи
рейтинг:
1%
7,98 лв.
Съзнателно родителство
Елена Петрова
Изток-Запад
рейтинг:
1%
21,90 лв.