Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Зима на 8000

SKU
9786191886142


рейтинг:
60 % of 100
34,99 лв.

Изкачване на най-високите върхове в най-студения сезон.



Алпийският бестселър разказва историите на зимните изкачвания на 14-те осемхилядника, включително и това на най-трудния за преодоляване връх в Каракорум - К2, който бе изкачен за първи път в началото на тази година.

Именно послесловът на Макдоналд, посветен на историческата мисия на непалската група, водена от Мингма Г. Шерпа и Нирмал Пурджа, прави българското издание на книгата не само особено ценно, но и уникално. В него са споменати още инцидентите с каталунеца Серхи Минготе и българина Атанас Скатов, както и изчезването на Мохамед Али Садпара, Джон Снори и Хуан Пабло Мор, които останаха на над 8000 метра при опит за второ зимно изкачване на върха в началото на февруари.

Бърнадет Макдоналд, която от 2006 година се посвещава на писането за най-високите върхове на Земята и е автор на хитови заглавия като "Freedom Climbers", "Alpine Warriors" и "Art of freedom", включва в "Зима на 8000" историите на алпинистите и техните мисии, разказани от първо лице. Това прави книгата много по-въздействаща и докосваща. Фокусът върху първите успешни зимни изкачвания на 14-те най-високи места на нашата планета разкрива пред читателя трудностите, с които се сблъскват едни от най-смелите хора на света в опита си да пречупят мощта на природата и да преодолеят собствените си страхове и предразсъдъци.

Първата преведена на български език книга на Бърнадет Макдоналд.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Зима на 8000
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Пътеводител National Geographic: Барселона
Деймиън Зимонис
Егмонт България
рейтинг:
1%
19,90 лв.
SAS Survival - част 2: Самозащита при нападение и навици за лична безопасност от кражби
Юрий Кормушин
Атеа букс
рейтинг:
1%
17,50 лв.
България и българските хотели/ пътеводител за туризъм и отдих бр. 1
V & G Design
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Die Kirche Von Bojana
Борина
рейтинг:
1%
5,00 лв.
La Iglesia De Boyana
Борина
рейтинг:
1%
5,00 лв.