Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Зараждане на въздушната мощ

Не е наличен
Второ преработено издание

Целите на тази книга са изясняване на генезиса на въздушната мощ, нейната същност и разкриване изменението на значението й през отделните етапи на развитие. База за постигането им са официалната историография, мемоарни и научни трудове по темата. Обектът на изследването е въздушната мощ, историческото развитие на понятието, влиянието му за доктриналното мислене при използване на военновъздушните сили, на въздушния потенциал на държавата като цяло и във военните операции в периода до 1914 г. Имайки предвид известното правило в науката, че едно явление не може да бъде разбирано и разкрито във всичките му аспекти, изложеното в книгата допринася за по-пълното изясняване на въведените понятия и разгледаните процеси, което да спомогне за бъдещото структуриране на тенденциите в развитието на въздушния потенциал на нацията и на държавата, по пътя на интеграцията й в колективните структури за сигурност. В крайна сметка унификацията на понятийния апарат, неговото изясняване и допълване е и първата крачка към същината на интеграцията.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Зараждане на въздушната мощ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Цветето на Ангар
Ангел Чортов
Пропелер
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Въздушна мощ Air power
Димитър Недялков
Албатрос
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Българската армия и спасяването на българските евреи 1941-1944
Димитър Недялков
Издателство на БАН „Проф. Марин Дринов“
рейтинг:
20%
30,00 лв.
The Bulgarian Army and the Rescue of Bulgaria's Jews 1941-1944
Prof. Dimitar Nedialkov
Prof.Marin Drinov Academic Publishing House
рейтинг:
1%
35,00 лв.
130 години българи в небето - Кратка история на българската военна авиация
Димитър Недялков
Прозорец
рейтинг:
1%
35,00 лв.