Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Загадка на три хиляди години - Тайна история на еврейството

История на еврейството от гледна точка на съвременна Русия

Игор Шафаревич (1923-2017) е световноизвестен специалист по алгебра и теория на числата, носител на всички научни звания до академик. Успоредно с точните науки той взема активно участие в дисидентското движение от епохата на Солженицин, Сахараов, Буковски и др. Утвърждава се като общественик и публицист, автор на фундаментални исторически и и политически трудове.

  • Преводач: Тодор Хаджиев;
  • Второ преработено и допълнено издание.

 Присъствието на евреите в руската политика, икономика и култура набира огромна мощ към началото на ХХ век, а след революциите от 1917 г. бележи своеобразна кулминация, за да остане като определящ фактор в развитието на руската държава и до наши дни. Но откъде тръгват корените на еврейското влияние, с какви средства е било осигурено надмощието на иначе малобройната прослойка спрямо милионните етноси в огромната империя, намерили ли са отговор и решение на тези въпроси в условията на съвременното руско общество - ето тематиката, която авторът разглежда в настоящото си изследване.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Загадка на три хиляди години - Тайна история на еврейството
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Немско-български разговорник
Ани Витанова
Веси
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Българско - Немски разговорник
Веси
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Италианско-български разговорник
Дора Илиева
Веси
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Испанско-български разговорник
Колектив
Веси
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Загадка на три хиляди години - Тайна история на еврейството - твърди корици
Игор Шафаревич
Веси
рейтинг:
1%
26,00 лв.