Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Заекът и неговата мечта

Поемата "Заекът и неговата мечта" е общочовешка. Това е поема за живота. Това е историята на един заек, който се е взел много насериозно и толкова се старае да преследва целите си, че губи вкус към живота. Но въпреки това, има кой да му помогне и да го подкрепи.



Не е наличен

Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Ако следваме тази максима – зайците на Мария Донева са с гигантски души. Това показва кратката и усмихната поема „Заекът и неговата мечта“, издадена в отделна книжка.

Поемата за едно заешко семейство, което се труди неуморно в зеленчуковата градина всеки ден, е позната на всеки от нас. С тази разлика, че ние сме заменили мотиката с лаптоп, а лейката – с папки, пълни с „важни“ документи. И подобно на нас, които чакаме края на работния си ден и мечтаем за лятото, за да си починем най-после, Заешкият чичко си има мечта – да види морето. Но ежедневието му е тежко, семейството – голямо, а разходите и задачите – много и мечтата остава тайна, тровеща душата му. За щастие до него е разбиращата Зайка, която е вдъхновена и винаги готова да помогне на своя трудолюбив съпруг. Именно с нейна помощ той ще преодолее страха и ще замине на юг, за да види морето. Едно сбъднато желание, което може да върне равновесието на цялото семейство, а най-вече да ти припомни, че няма „невъзможни неща“ и няма „глупави мечти“.

Книгата е за малки и големи. За разлика от останалата поезия на Мария Донева, тази история е подходяща и за най-малките читатели, а благодарение на чудесните илюстрации на Мила Попнеделева-Генова, изданието се поклаща на ръба между литературата за деца и възрастни. Защото проблемите ни са еднакви и решенията почти винаги толкова лесни, че погледнати през „заешките очи“ и нашите собствени мечти стават една идея по-изпълними и достойни да се борим за тях. Въпреки обстоятелствата…

Повече за Настя прочетете тук



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Заекът и неговата мечта
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Меко слънце
Мария Донева
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
9,50 лв.
Как спрях да крада
Мария Донева
Жанет-45
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Щастливи времена
Мария Донева
Жанет - 45
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Животните - Мария Донева
Мария Донева
Жанет 45
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Книга за нас
Мария Донева
Жанет 45
рейтинг:
1%
13,00 лв.