Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

ЗАЕДНО! Български език и литература за 4. клас за обучението, организирано в чужбина

Това помагало е последната – четвърта част, която завършва цялостната авторска система за обучение и овладяване на български език в чуждоезикова среда. • Заложеното учебно съдържание, съответства на изискванията и обема от знания, посочени в учебната програма по български език и литература за 4. клас за обучението, организирано в чужбина. Съдържанието е разработено така, че може да бъде комбинирано със съдържанието, включено в модул 1 (изучаване на езика като чужд), като се приведе в съответствие с възможностите и равнището на учениците и творческите решения на учителя.
 • Предложени са интересни, но по-големи по обем текстове, повече езикови задачи, които предполагат самостоятелно изразяване и съставяне на устни и писмени изказвания/текстове от учениците, които изучават български език.
 • В  едно книжно тяло и в електронния продукт са интегрирани различни методически инструменти за оптимално овладяване на четирите речеви дейности на български език и практическото им прилагане в изпълнението на предложените езикови задачи и въпроси върху съдържанието на поместените художествени текстове от български автори.
 • Максимално са използвани възможностите за интегриране и усъвършенстване на знанията за езика както в рамките на учебната година, така в целия цикъл на началното образование.
 • Съдържанието е структурирано в същите раздели, както и другите издания от поредицата: „Български език“, „Уча се да преразказвам и съчинявам“ (създаване на текстове), „Читанка“, „За тези, които искат да четат повече“ (текстове за извънкласно и самостоятелно четене), „Правописен речник“, което съкращава времето за ориентиране и търсене на информация в помагалото.
 • Предложеното учебно съдържание позволява овладяване на знания и умения за успешно представяне на НВО в края на 4. клас по български език и литература.
 • Помагалото е подходящо както за индивидуална работа у дома, така и за организирано обучение в българско неделно училище в чужбина.
 • Помагалото е налично в електронен вид, което позволява самостоятелна работа на ученика, четене, писмено изпълнение на езикови задачи, подготовка и създаване на устен и писмен текст.

Цел:

 • Осигуряване на необходимото учебно съдържание за оптимално овладяване на заложеното във втория модул „Български език и литература“ в учебната програма по български език и литература за 4. клас за обучението, организирано в чужбина – усъвършенстване на уменията за разбиране и изразяване на български език, овладяване на предвидените аспекти от граматиката и правилното им практическото прилагане в собствен речев продукт.
 • Усъвършенстване на уменията на учениците за четене и разбиране на художествени текстове от български автори, за самостоятелно изпълнение на поставени задачи и въпроси върху съдържанието.

Водещи идеи:

 • В помагалото се обобщава и систематизира овладяната в цялостната система научно-теоретична информация за граматическите особености и правописните правила в българския език, като отново чрез изпълнение на предложените разнообразни езикови задачи учениците упражняват, затвърдяват и демонстрират степента на овладените знания и умения.
 • Единното графично решение, условните знаци и сходното структуриране на съдържанието в помагалата от 1. до 4. клас позволяват на учениците по-лесно да работят и самостоятелно, като поетапно се надгражда и разширява обемът от знания и умения за говорене и писане на български език, за четене и слушане с разбиране.
 • Основната нова езикова и граматическа информация е визуално откроена, като е поставена върху цветна фонова подложка.

В частта Читанка са подбрани по-дълги текстове от български автори или такива, посветени на България и природните ѝ красоти. Предложени са аудиозаписи с въздействащ и изразителен прочит на текста от професионален четец.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:ЗАЕДНО! Български език и литература за 4. клас за обучението, организирано в чужбина
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
За да знам повече в 6 клас - Английски език
Колектив
Клет България
рейтинг:
1%
11,90 лв.
За да знам повече в 7. клас БЪЛГАРСКИ
Любка Василева, Цветелина Димитрова
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 8 клас - английски интензивно - част 1
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 8 клас - английски интензивно - част 2
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 9. клас - английски интензивно
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.