Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

ЗАЕДНО! Български език и литература за 1. клас за обучението, организирано в чужбина

Авторски колектив:

Авторите са университетски преподаватели по методика на обучението по БЕЛ като роден и втори език и дългогодишни начални учители с много опит; имат одобрени от МОН учебни комплекти за 1. – 4. клас за обучение по БЕЛ в България и чужбина.Това е първото учебно помагало в цялостната система за обучение от 1. до 4. клас по български език и литература, организирано в чуждоезикова среда.

 • В едно издание са обединени всички компоненти – учебник по български език (буквар) и български език в частта за създаване на текстове, читанка с художествени произведения от български автори (предложените текстове са насочени към запознаване с творчеството на българските автори; те са подбрани така, че служат като образец за правилен изказ на български език от носители на езика).
 • Изданието има мултифункционален характер – в него изключително умело са интегрирани дейности за оптимално овладяване на умения за четене и писане, обогатяване на речника с лексика на български език, слушане с разбиране, говорене, създаване на устни и писмени текстове.
 • Учебното съдържание е функционално адаптирано за обучение в чуждоезикова среда, като е съотносимо с обема от знания, заложени в учебната програма, утвърдена от МОН.
 • Съдържанието е ясно разграничено в две части – буквар и читанка. Букварната част съдържа предбуквен, буквен и следбуквен етап.
 • В помагалото е осигурено достатъчно място за писане, когато изпълнението на задачите изисква и писмен отговор – това позволява на  учениците да упражняват уменията за правопис на думи и изречения на български език.
 • Предложени са и задачи за проверка на степента на овладяване на знанията от учениците.
 • Предложени са и допълнителни текстове за диктовки.
 • Подходящо е както за индивидуална работа у дома, така и за организирано обучение в българско неделно училище в чужбина.
 • Помагалото е налично и в електронен вид, където са предложени разнообразни интерактивни задачи, упражнения и игри, които подпомагат лесното и увлекателно овладяване на учебното съдържание и неговото директно практическо приложение.

Цел:

 • Лесно, неусетно, ефективно и практически ориентирано овладяване на заложеното в учебната програма по БЕЛ учебно съдържание за 1. клас за обучение в чужбина – запознаване със звуковете, формиране на умения за четене, правилно писане с ръкописни букви, практическо овладяване на езикови правила и умения за говорене на български език, чрез аудиозаписи към учебните задачи и текстовете от читанката.

Водещи идеи:

 • Поетапно въвеждане и овладяване на лексика на български език, онагледена чрез рисунки и снимки на обекти и аудиозапис на произношението на думите.
 • Запознаване с фонемната система и правописни правила в българския език, възможности за самостоятелно писане и препис на думи, изречения и текстове.
 • Развиване на умения за четене на достъпни кратки текстове от български автори – с лесно за разбиране обяснение за значението на непознати думите.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:ЗАЕДНО! Български език и литература за 1. клас за обучението, организирано в чужбина
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
За да знам повече в 6 клас - Английски език
Колектив
Клет България
рейтинг:
1%
11,90 лв.
За да знам повече в 7. клас БЪЛГАРСКИ
Любка Василева, Цветелина Димитрова
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 8 клас - английски интензивно - част 1
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 8 клас - английски интензивно - част 2
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.
За да знам повече в 9. клас - английски интензивно
Клет България
рейтинг:
1%
6,90 лв.