Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Задължителната защита на обвиняемия в българския наказателен процес

Основната цел на монографията е предлагане на доктрината и на практиката на обширен, задълбочен и изчерпателен научен преглед на института на задължителната защита на обвиняемия.Основната цел на монографията е предлагане на доктрината и на практиката на обширен, задълбочен и изчерпателен научен преглед на института на задължителната защита на обвиняемия. С възможно най-голяма подробност е обърнато внимание на отделните хипотези на задължителна защита в наказателния процес, провеждан по общия ред. Направено е цялостно изследване на нормативната уредба на задължителната защита. Разгледана е българската наказателнопроцесуалната доктрина по въпроса.

Анализирана е значителна по обем съдебна практика както на трите редовни съдебни инстанции, така и на извънинстанционното съдебно производство по възобновяване. В нея са констатирани редица противоречия, при които е обърнато внимание на дискусионните въпроси и спорните моменти. Обсъдени са хипотези от практиката, които досега не са били поставяни на централно място и във фокуса на теорията. Съставени са предложения de lege ferenda в материята на задължителната защита.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задължителната защита на обвиняемия в българския наказателен процес
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Александра Нанова -

Александра Нанова завършва с отличен успех специалност „Право“ през 2019 г. От януари 2024 г. е доктор по наказателен процес, научната степен придобива в Института за държавата и правото при Българската академия на науките. Професионалната ѝ кариера започва като юрисконсулт в министерство. Непосредствено след това започва работа в системата на съдебната власт като съдебен помощник, първоначално в Софийски районен съд, а впоследствие в Софийски градски съд. От юли 2023 г. е младши съдия в Окръжен съд – гр. Монтана.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.