Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

За основите на аналитичната психология. Тавистокски лекции 1935

През 1935 г. професор К. Г. Юнг, тогава шестдесетгодишен, изнася в клиниката в Тависток в Лондон пет лекции пред около двеста лекари, изтъкнати психиатри и психотерапевти от всички школи. Необикновеният материал, естествеността на Юнг и изненадващо доброто владеене на разговорния английски език създават непринудена и вълнуваща атмосфера, а дискусиите продължават дълго след определеното време.



В лекциите Юнг се ограничава до основните положения, които разкриват същността на възгледите му, и ги излага главно в рамките на две теми: структура и съдържание на душата и методи, прилагани за изследването им. В тях се съдържат ценни схващания на учения за значението на психологическите явления, придружаващи емоциите, познати днес на всички като психоматични феномени, за прилагания от него метод на амплификация, както и за душата като саморегулираща се система. Юнг отговаря на въпросите относно трудния проблем на пренасянето, като особено подчертава значението на опитността и умението на аналитика да използва контрапренасянето. Той описва и целенасочения творчески характер на активното въображение при анализата и показва как то може да се използва терапевтично.
Лекциите са изключително интересни от гледна точка на развитието на понятията и възгледите на Юнг и са прекрасно Въведение към основните принципи, на които се опира неговото дело.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:За основите на аналитичната психология. Тавистокски лекции 1935
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Практическа психотерапия
К. Г. Юнг
Леге Артис
рейтинг:
1%
22,00 лв.
К. Г. Юнг - Автобиография. Спомени, сънища, размисли
К. Г. Юнг последователи
Леге Артис
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Тайната на Златното цвете. Китайска книга за живота
К. Г. Юнг
Леге Артис
рейтинг:
1%
12,00 лв.
За развитието на личността
К. Г. Юнг
Леге Артис
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Отговор на Йов
К. Г. Юнг
Леге Артис
рейтинг:
1%
11,00 лв.