Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Воля за креативност

За мен беше удоволствие да се запозная с монографията на д-р Магдалена Герева, тъй като освен изключително широкото изследователско поле, богато съдържание и приносни моменти, тя е написана на издържан и прецизен научен език, експлициран достатъчно ясно, така че да достигне до широк кръг читатели. Д-р Герева разглежда креативността и творческата мотивация в съпоставителна перспектива, проследявайки връзката им със смисъла на живота, щастието, благополучието, самоактуализацията, междуличностните отношения и социалното признание. „Воля за креативност“ е ценен източник на информация и вдъхновение за изследователи и практикуващи в областта на психологията, образованието, културата и изкуствата, както и за студенти и млади хора, които искат да надникнат в психологическите нюанси на креативността, творческата мотивация и процъфтяването.

Проф. д-р М. Бакрачева„Воля за креативност“ е психологическо изследване върху сложната вътрешна свързаност в личностната структура на творци от различни области. Солидната емпирична основа позволява да се разгърне цялостен концептуален модел, обединяващ в себе си както индивидуално психологически, така и социални компоненти в проучвания върху креативността и процъфтяването.

Съществена част от монографията „Воля за креативност“ представя идеите и приноса на Ото Ранк за оформянето на много от съвременните школи в психологията и психотерапията през призмата на актуалния изследователски контекст. Неговите схващания за динамиката в процеса на израстване на личността не само, че са валидни и до днес, но и продължават да вдъхновяват креативни подходи в психотерапията и екзистенциално-хуманистичната психология. Най-ерудираният от всички психоаналитици в кръга на Фройд – Ото Ранк, напуска Виена, за да изгради изключително продуктивна кариера като лектор, терапевт и писател. Неговите произведения повлияват фундаментално редица забележителни фигури в психологията като Мелани Клайн, Карл Роджърс, Роло Мей, Ървин Ялом, културния антрополог Ърнест Бекер и др. В „Гещалттерапия“ (1951) Пол Гудман определя концепцията на Ранк за ролята на креативния акт в индивидуалното развитие като „състояние на психично здраве само по себе си“. В продължение на почти цял век Ранк е бил хулен, игнориран или просто забравен от психоаналитичния естаблишмънт, но с публикуването през 1973 г. на отличената с „Пулицър“ The Denial of Death на Ърнест Бекер Ото Ранк постепенно излиза от забвението и е реабилитиран като един от най-блестящите учени от началото на миналия век в Европа и САЩ.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Воля за креативност
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Challenges 1 - учебник 1 - 5 урок по английски език за 10. клас за ПП
Мария Георгиева
Летера
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Challenges 1 - работна тетрадка 1 - 5 урок по английски език за 10. клас за ПП
Мария Георгиева
Летера
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Информационни технологии за 10. клас - ЗП
Георги Тотков
Летера
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Информационни технологии за 9. клас - ЗП
Росица Донева
Летера
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Информатика за 9. клас - ЗП
Росица Донева
Летера
рейтинг:
1%
15,00 лв.