Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Войната на Хитлер - Том 1

За целите на военната биография „Войната на Хитлер“ английският историк Дейвид Ървинг мислено сяда на бюрото на германския диктатор и се опитва през неговия поглед да пресъздаде всичките събития, които първоначално издигат Фюрера на Третия райх до властелин на Европа.Това, което Хитлер не е наредил или не е знаел, не присъства в тази книга. Разказът за събитията се развива в точната последователност, в която самият Хитлер е участвал в тях.

Авторът

За целите на тази военна биография на Адолф Хитлер английският историк Дейвид Ървинг мислено сяда на бюрото на германския диктатор и се опитва през неговия поглед да пресъздаде всичките събития, които първоначално издигат Фюрера на Третия райх до властелин на Европа, а след това водят до краха на неговата империя и личния му край.

Използвайки информация от германски военни архиви и документи, както и от непубликувани дневници, бележки и кореспонденция на водещи фигури в Райха, Ървинг проследява „Войната на Хитлер“ от ремилитаризацията на Рейнската област и Аншлуса с Австрия, през нападението над Полша, Скандинавските държави, Франция и Балканите, до „кръстоносния поход“ срещу СССР, последвалите военни поражения на всички фронтове и последните дни в бункера в обкръжения Берлин.

След като отнема 13 години на автора да я напише, първото издание на тази книга излиза през 1977 г. и моментално се правръща в бестселър, преведен на много езици. Заради нетрадиционния начин, по който е написана, интересния поглед върху събитията и защото цитира документи, които други историци не са успели да открият, тя е използвана за обучение във Военната академия на САЩ в Уест Пойнт и Кралската военна академия „Сандхърст“ във Великобритания и заема видно място в университетските библиотеки по цял свят.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Войната на Хитлер - Том 1
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Моите спомени от септември 1923
протойерей Йордан Попов
Еделвайс
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Източният въпрос и българското полуосвобождение през 1878 година
Живко Войников
Еделвайс
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Каймакчалан - Из дневникът на сестра Евга
Данаил Кацев-Бурски
Еделвайс
рейтинг:
1%
15,00 лв.
От Кюстендил до кота 1050
Иван Калайджиев
Еделвайс
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Даме Груев - Живот и дело
Йордан Бадев
Еделвайс
рейтинг:
1%
11,00 лв.