Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Водно електролитни нарушения - Записки на терапевта

Авторите, с клиничен опит в областта на интензивната терапия, са си поставили за цел да създадат кратък наръчник, посредством който да се изяснят най-честите промени във водно-електролитното равновесие, алкално-киселинното състояние и дишането при някои основни спешни състояния във вътрешната медицина.В кратък вид са представени физиологията и патофизиологията на водно-електролитното и алкално- киселинното равновесие. Разгледани са промените във водно-електролитния баланс, алкално-киселинното състояние и дишането при основни спешни състояния във вътрешната медицина, както и тяхната диагностика и лечение в условията на интензивно отделение.

Разглежданите заболявания са разпределени в няколко групи: заболявания, протичащи с дихателна недостатъчност, с бъбречна недостатъчност, с оточен синдром, интоксикации, заболявания на ендокринната система и болести на стомашно-чревния тракт. Основна част от изложението са също така промените във водно-електролитното и алкално-киселинното състояние вследствие прилаганото лечение (апаратна белодробна вентилация, екстракорпорално очистване и др.).


Авторите имат богат опит в областта на интензивната терапия на вътрешните болести. Издали са през 2000 г. първия в България наръчник по интензивна терапия за терапевти.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Водно електролитни нарушения - Записки на терапевта
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Царят на животните
Николай Колев
SPS - Принт
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Органно представителство на акционерното дружество
Николай Колев
Сиби
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Кой ни изяде мечтите?
Николай Колев; Димитър Димитров
Фабер
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Стон и величие
Николай Иванов Колев
Гута-Н
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Последното завоевание
Николай Колев
AMG Publishing
рейтинг:
1%
12,95 лв.