Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Вики и Ники - учебно помагало по природен свят 4. ПГ

Учебното помагало е одобрено със Заповед № РД 09-121/29.01.2014 г. на министъра на образованието и науката.Не е наличен

Помагалото, което държите в ръцете си, е съставна част от новата учебна система "Вики и Ники", предназначена за децата от 3. и 4. подготвителна група в детската градина и в училището. То е ориентирано към реализиране на образователната стратегия за тематично, поетапно, занимателно и съобразено с възрастта въвеждане на 6-7-годишните деца в опознаването на природния свят, който ги заобикаля. Определящо значение при организацията на познавателното съдържание в него имат основните положения на образователно направление "Природен свят".

Помагалото е структурирано в 31 теми, които са построени и свързани помежду си, чрез открояване на следните връзки и зависимости между:

- метеорологични промени - промени в света на растенията и животните - промени в бита на хората;
- живо същество - среда на живот;
- човек - природа;
- знания за природните обекти и явления - екологосъобразно поведение;
- познаване на заобикалящата среда - изследователска дейност и разширяване на знанията.

Децата са поставени в позицията на субекти на собствената си познавателна дейност и затова те успешно използват знанията си в действие и в условия на проблемност. Това е възможно, защото съдържанието е съобразено с потребно- стите на децата, чийто досег с природата е с различен характер както по продъл- жителност, така и по съдържание и дейности.

Работата с помагалото създава у децата умения да търсят и разбират причинно-следствените връзки, самостоятелно да формулират въпроси, да изказват предположения, да достигат до нови знания, като овладяват умения да си служат с различни източници на информация. Характерът на проблемните задачи в учебното помагало води пряко до прилагането на педагогическите аналози на основните, водещи методи в науката екология - наблюдение, моделиране, експеримент.

Включените в помагалото теми са с обучителен и с диагностичен характер. Входящата и изходящата диагностика е обособена в рубриката "Вече знам" и има за цел да провери равнището на знанията, уменията и постиженията на децата в овладяването на заложеното съдържание. Диагностичните задачи могат да бъдат изпълнявани по преценка на учителя индивидуално или групово.

Помагалото има ясно изразен прагматичен характер и дава възможност на възрастния - учител или родител, да изгради правилен подход за постигане на баланс между познавателната възможност и интереса на децата към опознаване на заобикалящата близка и далечна природна среда.
 
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вики и Ники - учебно помагало по природен свят 4. ПГ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Пантеон
Теодор Траянов
Анубис
рейтинг:
1%
3,12 лв.
Сънят на любовта
Емануил Попдимитров
Анубис
рейтинг:
1%
3,36 лв.
Литература за 10. клас
Боян Биолчев, Борис Минков, Нели Илиева, Веселина Тонева
Анубис
рейтинг:
1%
16,98 лв.
Български език за 10. клас
Маргарита Георгиева, Владимир Жобов, Димка Димитрова
Анубис
рейтинг:
1%
9,60 лв.
Математика за 10. клас Анубис 2020/2021
Теодоси Витанов, Петър Недевски, Мариана Кьосева, Евгения Стоименова
Анубис
рейтинг:
1%
16,90 лв.