Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Вечер при Клер

Една уникална творба написана в уникален стил, който е едновременно увлекателен и неповторим. Книга, която няма да можете да оставите до самия край.Гайто Газданов (1903-1971) се налага като оригинален и значим писател още с първия си роман "Вечер при клер" (1929 г., Париж). Преоткриването на неговото творчество съществено променя цялата картина на руската литература на ХХ век. Той е автор на близо четиридесет разказа и девет романа, два от които "Призракът на Александър Волф" и "Пътища в нощта", са издадени в превод на български език.

"Във "Вечер при Клер" липсват обичайните белези на занимателното четиво и въпреки това цялата книга се чете на един дъх... Това се обяснява не само с факта, че Газданов е прекрасен и увлекателен разказвач... В романа си той е постигнал висока степен на емоционално напрежение, на което най-вече се дължи неговата прелест..."

"Газданов притежава необикновени литературни изобразителни способности, той е един от най-ярките писатели, израснали от меиграцията."

~ Марк Слоним

"Вечер при Клер" се движи наистина деликатно между руския автопсихологически роман и западния роман на потока на съзнанието."

~ Игор Сухих

"Тук (в книгите на Газданов) звучи музика, езикът звъни, излъчва светлина, дори ухае... това е истинско изкуство на словото."

~ Ласло ДиенешНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Вечер при Клер
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Отвъд децата индиго
П. М. Х. Етуотър
Аквариус
рейтинг:
1%
12,00 лв.
История на един германец - Спомени 1914-1933 г.
Себастиан Хафнер
Аквариус
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Невидимото царство. Избрани приказки
Валтер Кан
Аквариус
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Пътища в нощта
Гайто Газданов
Аквариус
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Завръщането на Буда
Гайто Газданов
Аквариус
рейтинг:
1%
16,99 лв.