Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Вампири, гундураци, върколаци

От прастари времена ги е имало. Изпълзявали са от хралупите, свирали са се в пещерите, таели са се под прага на дома, в кладенеца, беснеели са нощем по пътища и дворове.От прастари времена ги е имало. Изпълзявали са от хралупите, свирали са се в пещерите, таели са се под прага на дома, в кладенеца, беснеели са нощем по пътища и дворове. Хората са се погаждали с тях, знаели са как се шие риза за змея, кога се оставя паничка с жито пред иконата на свети Харалампи (господаря на чумата), къде да се намери росен, та да се пренощува под него. Лоши и добри, те са придружавали българина от люлката до гроба, той ги е усещал, познавал ги е още от приказките край огнището. И така до наши дни. Кои са, какви са? От тази книга ще научите.

За автора

Красимир Мирчев е преводач от френски език и писател. Работи като главен редактор на сп. „Панорама“ и като редактор в издателствата „Профиздат“ и „Труд“. През 1997 г. получава специална награда на Съюза на българските писатели. Мирчев превежда и представя на българската публика автори като Маргьорит Юрсенар, Албер Камю, Ромен Гари, Емил Чоран и Мишел Турние. За превода си на „Фламандски легенди“ от Шарл дьо Костер, издаден през 1988 г., Мирчев е вписан в Почетния списък на наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ през 2000 г.

За художника

Виктор Паунов е български художник. През 1984 г. завършва Националната художествена академия, където в момента е ръководител на катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“. През годините участва многократно в общи и групови изложби в страната и чужбина, като прави и много самостоятелни. От началото на кариерата си досега в сътрудничество с различни издателства има проектирани графични дизайни и илюстрации за повече от 2000 книги и други печатни издания, в това число 50 издания за деца и юноши. Някои от множеството отличия, които получава са Наградата на IBBY (Международната организация за литература и книги за деца към ЮНЕСКО) за български илюстратор за деца и Национална награда „Константин Константинов“ за илюстратор.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вампири, гундураци, върколаци
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
Фантастичният господин Фокс
Роалд Дал
Ентусиаст
рейтинг:
1%
12,00 лв.
22 Истории със звезди
Светослав Пинтев
Ентусиаст
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Чарли и шоколадовата фабрика
Роалд Дал
Ентусиаст
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Ангелският глас - Райна Кабаиванска
Марин Бончев
Ентусиаст
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Президент на РъБъ
Иво Инджев
Ентусиаст
рейтинг:
1%
14,00 лв.