Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Vade-mecum - Прометидион

Настоящото издание с творби на „тъмния“ голям класик на полската литература предлага нов подбор и нови преводи, дело на големия полски българист Войчех Галонзка и на мъдрия български поет Петър Първанов.Поетът и художник Циприан Камил Норвид (1821-1883) е последната голяма фигура на Полския романтизъм. За разлика от по-възрастните Адам Мицкевич, Юлиуш Словацки и Зигмунт Красински, той трудно попада в канона на литературата. Голямото му преоткриване се случва едва в последните години на ХIХ век, а през 1907 година Норвид е вече наречен „първият полски символист“. 

Настоящото издание с творби на „тъмния“ голям класик на полската литература предлага нов подбор и нови преводи, дело на големия полски българист Войчех Галонзка и на мъдрия български поет Петър Първанов.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Vade-mecum - Прометидион
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Циприан Норвид -

Поетът и художник Циприан Камил Норвид (1821-1883) е последната голяма фигура на Полския романтизъм. За разлика от по-възрастните Адам Мицкевич, Юлиуш Словацки и Зигмунт Красински, той трудно попада в канона на литературата. Голямото му преоткриване се случва едва в последните години на ХIХ век, а през 1907 година Норвид е вече наречен „първият полски символист“. 

Свързани продукти
Хранене и здраве съобразно природата и учението на Петър Дънов
Христо Дочев
Кралица Маб
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийство по български
Николай Аретов
Кралица Маб
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Диалози отвъд брега на Тежу
Франсишку Жузе Магаляйнш
Кралица Маб
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Отслабвай умно
Марк Стивънс
Кралица Маб
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Николай Кънчев в българската литература и култура
Пламен Дойнов - съставител
Кралица Маб
рейтинг:
1%
7,00 лв.