Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

В Сибир

Загадъчен, но прелестен, негостоприемен, но населен от приветливи люде, такъв е Сибир през погледа на един от най-добрите съвременни писатели на пътеписи.В края на 90-те, малко след падането на комунистическия режим в Русия, страната отваря врати за външния свят.
Колин Таброн посещава тези необятни и често негостоприемни земи, за да види с очите си Сибир такъв, какъвто го е превърнала историята - загадъчен, но прелестен, негостоприемен, но населен от приветливи люде.
Повече от десетилетие е минало оттогава, но Сибир все още е познат на малцина и още по-малко са хората, които тепърва ще го посетят…
Таброн пътува сам, с влак, кораб, кола и пеш. От Монголия до Северния полярен кръг, от селото на Распутин на запад през тундра, тайга, планини, езера и реки пейзажът ни очарова и вглъбява. По пътя си авторът се среща и разговаря с местните хора за всичко – за живота и семействата им, за политическия режима в Русия, за щастието и неволите, за красотата на страната им, чиито богатства варварски се експлоатират десетилетия наред.
Таброн прониква в тази малко позната част на света по начин, по който никой писател не е успявал, а пътуването му завършва в най-източния край на Русия при една забравена еврейска общност.
Сибир ни е представен като сложна плетеница с различни оттенъци. Той е земя на тегоби, на експлоатиран човешки труд по време на войната и омърсен от ядрени отпадъци. Но същевременно е земя, обитавана от хора, които въпреки собствената си печална нищета предлагат подслон и храна на нуждаещия се. Земя, притежаваща онази сурова красота, която очарова читателя.

„Моят избор за книга на годината несъмнено е „В Сибир”... Завладява читателя.”
– Антъни Бийвър, Daily Telegraph

„Героичен епос от писател с изключителен талант.“
– Пол Уоткинс, The Times

„Новата книга на Таброн е най-добрата му творба досега... Той е прекрасен разказвач... Двойници на Распутин, религиозни шамани и оцелели от Гулаг – героите му създават незабравим образ на Сибир, който е нетолкова страна, колкото област в съзнанието... ”
– Иън Томсън, The Guardian

В Сибир” събира в себе си най-добрите страни на пътеписа: светла, лирична, ерудирана и почти болезнено чувствителна, книгата предлага атмосфера, странни образи и дъх на пейзажи, които сякаш са твърде необятни за човешкото съзнание. Таброн се нарежда сред най-добрите пътуващи автори на нашето време и не само.”
– Стенли Стюарт, Literary Review

„Величествена творба... С „В Сибир” Таброн е на върха на своя забележителен талант. Всяка страница предлага описания, които са толкова непосредствени, че за миг пренасят читателя в ледените полета.”
– Едуард Мариот, Evening Standard

„Проникновено наблюдение върху това как някои от големите сътресения на ХХ век са повлияли на живота на обикновените хора.”
– Казуо Ишигуро, „Книги на годината”, Observer

„Умението на Таброн да вижда, чувства, анализира и слива минало и настояще превръща „В Сибир“ в нещо повече от пътепис. Проникновеният му поглед, който се родее с великите фотографи, съзира нещо повече от образ; той улавя същността на Сибир.“
– Айра Сукрунгуанг, Chicago Tribune

„Изпод ръцете на Таброн Сибир се явява като място с удивително голямо и туптящо сърце.”
– Антъни Сатин, „Книги на годината”, Sunday TimesНапишете вашето мнение
Вие оценявате:В Сибир
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Сенки по пътя на коприната
Колин Таброн
Вакон
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Към една планина в Тибет
Колин Таброн
Вакон
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Йерусалим
Колин Таброн
Вакон
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Изгубеното сърце на Азия
Колин Таброн
Вакон
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Река Амур: Между Русия и Китай
Колин Таброн
Вакон
рейтинг:
1%
20,00 лв.