Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Упражнения по стил

Бликащите от хумор "Упражнения по стил" - една и съща банална историйка, разказана по 99 начина - са забележително свидетелство за новаторство в езика и за умението да се борави със словесните възможности.



Не е наличен

ТАРИКАТСКО:

Беше къде обед, като гепих рейса. Гепих го и киризим ­­–­ кво? ­­–­ един образ, тъп като гъз, а се дърви на съседа си. "Не моеш ли – ­вика му – да си отваряш зъркелите? Нарочно –­ циври му –­ ме ръгаш, че и ми газиш патъците." И духна да седне. Пълен чвор. Като гилах по площад Ром, го киризим да плямпа с друг образ, също такъв чвор. "Чат ли си? ­­– бъзна го онзи. ­ – Барни тва копче и ще си тупалка!"

ПО ИТАЛИАНСКИ:

Уно дене, у темпо манджаре, ке скиво на платоформато у аутобусо? Уно дългучо, веро маркучо! Белла капелла с ширита дебела! Туози чешито се форте караре и парларе вулгаре на уно другаре: "Перке ме бутандо и ми тъпкандо кракандо, ма кранто!" Назряло скандало и чешито бегало без чао и престо седнало, лукиано ни яло, ни мирисало. Ке нуово скивандо у друго моменто? Познанто чешито и уно левенто. Левенто даваре акълито чешиту за уно копчино до гранде дупчино.

ТАНКА (Японско петстишие):

Пристига рейсът. Едно конте се качва. Внезапен сблъсък. Пред гарата по-късно за копче става дума. ...

Нямаше да е толкова смешно, ако не беше сериозно.

Клод Симон



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Упражнения по стил
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Портретът на Дориан Грей
Оскар Уайлд
Фама+
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Прекрасният нов свят
Олдъс Хъксли
Фама+
рейтинг:
1%
28,00 лв.
Гостенката
Симон дьо Бовоар
Фама +
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Стената
Жан-Пол Сартр
Фама+
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Упражнения по стил - шесто издание
Реймон Кьоно
Фама+
рейтинг:
1%
14,00 лв.