Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Учебно помагало за решаване на наказателноправни казуси - Методика - Решения - Съдебна практика

Учебното помагало включва двадесет казуса по наказателно право и наказателен процес.

  • Дизайн на корицата: Калоян Георгиев.


Учебното помагало включва двадесет казуса по наказателно право и наказателен процес. Всеки казус е решен по предлагана от авторите методика, а решенията са аргументирани с относима съдебна практика. Наказателноправната и наказателнопроцесуалната част са самостоятелно обособени и логически свързани. Това позволява помагалото да бъде използвано както за подготовка на семестриалните изпити по наказателно право и наказателен процес, така и за държавния изпит по Наказателноправни науки. Подходящо е и за практикуващи юристи, тъй като обхваща основни въпроси на правната квалификация на престъплението, изключващите обществената опасност обстоятелства, стадиите в осъществяването на умишлено престъпление, съучастието и усложнената престъпна дейност. Обърнато е внимание на компетентността на държавните органи, действията по разследване, съществени нарушения на процесуалните правила и реда за конституиране на процесуални фигури в процеса.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебно помагало за решаване на наказателноправни казуси - Методика - Решения - Съдебна практика
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Петя Митрева -

Петя Митрева е преподавател по Наказателно право в Юридическия факултет на УНСС и адвокат в САК. Доктор е по наказателно право от 2014 г. Участвала е в работни групи за изменения и допълнения на наказателното и административнонаказателното законодателство. Автор е на монографиите „Наказателноправни и процесуални проблеми на определяне на наказанието“ (2022), „Граници на наказателната отговорност за престъпно мотивиране и престъпно улесняване на другиго“ (2022), както и на множество статии и доклади в областта на наказателното право.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.