Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Учебен курс по финансово право - Специална част

Целта на учебния курс е да даде познания на студентите за правната уредба на основните институти на финансовото право и техните характеристики

Учебният курс по финансово право (специална част) е разработен въз основа на установената систематика за преподаването на учебната дисциплина финансово право в Юридическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ при действието на Конституцията от 1991 г. Членството на Република България в Европейския съюз, прилагането на динамично развиващото се вторично право на Европейския съюз, промените в националната ни финансово правна уредба обосновават ново актуално, съдържателно разглеждане на темите включени в специалната част на дисциплината Финансово право.

Проф. Сашо ПеновНе е наличен

В курса, въз основа на анализа на националното право и правото на Европейския съюз, се разглеждат основните публичноправни характеристики на бюджета, на данъците, на митата, на таксите, на финансовия надзор, на правомощията на Българска народна банка в условията на тясно сътрудничество с Европейската централна банка и участието в Механизма на обменните курсове, на гарантирането на влоговете в банките, на валутния режим.

Целта на учебния курс е да даде познания на студентите за правната уредба на основните институти на финансовото право и техните характеристики. Публичноправната финансово правна уредба е насочена към гарантиране на устойчива фискална и парична политика в полза на гражданите. Тълкуването ѝ в полза на фиска е отречено отдавна в теорията и в целите на съвременните финансови законодателства. При стриктното ѝ тълкуване се отчита балансът в публичноправния обществен интерес и интересите на гражданите. Познаването ѝ дава възможност на гражданите и организациите да защитават своите права и законни интереси.

Курсът е съобразен със законодателството публикувано в Държавен вестник и Официален вестник на Европейския съюз към 21 ноември 2020 г. Поради динамиката в промяната на актовете от вторичното право на ЕС са използвани техните консолидирани версии.

Проф. Сашо ПеновНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебен курс по финансово право - Специална част
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Двойно предизвикателство
Мария Нейкова
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право Т.1
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Романси в глобално кърваво
Къдринка Къдринова
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Philistines Beware / Филистинци, пазете се!
Светлин Стратиев
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Философия на богатството
Румен Димитров
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
8,00 лв.