Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Трудово право

Не е наличен

В сравнение с шестото издание от 2008 г., новото седмо из­дание на курса по трудово право е допълнено в няколко насоки.

Отразени са измененията в действащото право. Те се отна­сят до промените в Кодекса на труда през периода април 2008 – юли 2010 г. в уредбата на работното време, извънредния труд, отпуските и тяхното ползване, професионалната квалификация, нови задължения на работодателя по трудовите правоотно­ше­ния, основанията за прекратяване на трудовия договор, масовите уволнения, трудовия стаж, контрола за спазване на трудовото законодателство и други.

Изложението е обогатено с най-новата съдебна практика на Върховния касационен съд и административната практика на Ми­ни­стерството на труда и социалната политика през 2008–2010 г. в областта на възникването, действието и прекратяването на трудовите правоотношения.  

Предназначението на книгата е да служи за учебен курс на сту­дентите от юридическите факултети за подготовката им за из­пити – по трудово право и за държавния изпит по граж­дан­ско­правни науки. По-широкото застъпване на прак­тиката на Върховния касационен съд, към което и това из­дание се придържа, цели, от една страна, да повиши научната и при­лож­на стойност на изложението, а друга – да позволи ползва­нето му от практикуващи юристи: съдии, прокурори, ад­во­ка­ти, юрисконсулти, специалисти по труда, държавни служи­те­ли, синдикални дейци и работодатели, които се интересуват от трудовото право и от защитата на трудовите права на граж­даните.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Трудово право
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Трудови отношения 2004
Васил Мръчков
Труд и право
рейтинг:
1%
22,80 лв.
Осигурително право - 7 издание
Васил Мръчков
Сиби
рейтинг:
1%
42,00 лв.
Трудови отношения - 2013 г.
Васил Мръчков
Труд и право
рейтинг:
1%
32,40 лв.
Имуществена отговорност на работодателя
Васил Мръчков
Сиби
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Трудови отношения 2014
Васил Мръчков
Труд и право
рейтинг:
1%
32,40 лв.