Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Трансформация на разузнавателните служби на САЩ

Новата стратегическа визия за разузнавателната общност на САЩ е обоснована в контекста на схващанията, че след края на Студената война заплахите за националната сигурност са станали по-комплексни и по-всеобхватни. Доминиращите през двуполюсния период предимно военни опасности се изместват от многобройни асиметрични заплахи, които са по-малки по мащаб, динамични, аморфни, мрежово конструирани. Характерът на тези нови заплахи и способността им да конвергират изисква усилията за противодействие срещу тях да бъдат гъвкави, всеобхватни и координирани. Промяната на стратегическата среда на сигурност наложи необходимостта от радикална трансформация на разузнавателните институции. Философията на промяната е ориентирана към изграждане на информационно интегрирана разузнавателна общност, осигуряваща протичане на мрежово свързани процеси и постигане на информационно превъзходство в наблюдението, контрола и неутрализирането на лица и мрежово свързани групи, притежаващи логистичен потенциал и способности за осъществяване на асиметрични атаки.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Трансформация на разузнавателните служби на САЩ
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Eвропейският съюз като глобална търговска сила
Димитър Хаджиниколов
Албатрос
рейтинг:
1%
29,00 лв.
Българо - френските отношения по време на президентството на генерал дьо Гол 1958 - 1969 г.
Ирина Григорова
Албатрос
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Въздушна мощ Air power
Димитър Недялков
Албатрос
рейтинг:
1%
25,00 лв.