Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Теория на правораздаването

Не е наличен
От какво произлиза важността на въпроса за правораздаването? Защо правораздаването следва да се третира като отделен елемент на правната система? И изобщо, може ли да се говори за теория в случая, при положение, че някои възприемат въпросното понятие като една технология, като един правно-технически способ за разрешаването на човешките конфликти? Дали правораздаването е само понятие на позитивното право, или има и правно-философско основание?


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Теория на правораздаването
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Димитър Радев -

Димитър Радев е завършил право в Юридическия факултет на Софийския университет, където преподава от 1989 г. до 2001 г. и защитава докторска дисертация през 1993 г. на тема „Принципът за разделението на властите като гаранция за правото“. През 2001 г. се хабилитира като доцент в Юридическия факултет на УНСС, професор по право е от 2007 г. От юни 2017 г. е доктор на юридическите науки с докторска дисертация на тема „Нормативизъм и институционализъм в правото“. Чете лекции по обща теория на правото и общо учение за държавата. Специализирал е в Австрия, Германия и Гърция. Има дванадесет издадени книги. Член е на Световната асоциация по философия на правото и на Софийската адвокатска колегия.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Философският нормативизъм в правото
Димитър Радев
Сиела
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Правна действителност и правен ред
Димитър Радев
Вуси
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Право и нищо
Димитър Радев
Сиела
рейтинг:
1%
14,00 лв.