Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тела и светове

Тази книга е художествен експеримент и има тема: живите тела и световете. Каквото е тялото, такъв е светът, който то възприема. Ние живеем в един свят заедно с всичко живо. А всяко живо тяло има свой сетивен и умствен свят. Телата живеят световете: едно човешко тяло живее човешки свят, едно нечовешко – нечовешки свят.Тази книга е художествен експеримент и има тема: живите тела и световете. Каквото е тялото, такъв е светът, който то възприема. Ние живеем в един свят заедно с всичко живо. А всяко живо тяло има свой сетивен и умствен свят. Телата живеят световете: едно човешко тяло живее човешки свят, едно нечовешко – нечовешки свят.

Тук са побрани истории за най-различни тела с техните светове: реални и фантастични, човешки и нечовешки, земни и неземни. Световете на хората от всякакви култури са потопени в един човешки свят. А има и измислен свят от образи и думи. Една книга носи малък свят, който се разкрива от читателя. Ако на други планети има живи същества, те ще изживяват коренно различен свят от земния. И ще живеят в същата Вселена, макар и възприемана непостижимо за нас.

Всички герои и истории тук са измислени, макар и да напомнят за реални. Те са реалистични и фантастични, за хора, животни и растения, за радостите и мъките да си човешко същество: здраве – болест, танц и секс, живот и смърт.

Сергей Герджиков е професор по философия в Софийския университет и автор на много статии и книги. Той пътува по света, изкачва планини, стени и върхове. Негови разкази, преводи и пътеписи са публикувани в списания и в отделни книги: разкази и студии в „Съвременник“, Японски дневник, Японски загадки, Алпийски дневник.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тела и светове
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Формата на човешкия свят: Свят - тяло - мозък - ум
Сергей Герджиков
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Из мрежите на Анансе - африкански приказки
Ерове
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Японски дневник
Сергей Герджиков
Ерове
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Японски загадки
Сергей Герджиков
Ерове
рейтинг:
1%
15,00 лв.
1001 чудеса от света - Мексико
Сергей Герджиков
Ерове
рейтинг:
1%
20,00 лв.