Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тъй рече баба Ега

И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал., Никола Тесла

Поемете на магично пътешествие из Родопа планина и се запознайте с омайните билки на баба Ега

Младата изследователка на фолклора, позната на читателите от романа „Бабо, разкажи ми спомен“ (Любима книга на България за 2016 г.), пристига в потъналото в цъфнали бадеми селце Горни праг, сгушено под древно тракийско светилище в последните дипли на Източните Родопи.Ивинела Самуилова ни среща с омайните истории на Източните Родопи

Младата изследователка на фолклора, позната на читателите от романа „Бабо, разкажи ми спомен“ (Любима книга на България за 2016 г.), пристига в потъналото в цъфнали бадеми селце Горни праг, сгушено под древно тракийско светилище в последните дипли на Източните Родопи.

В този очарователен, но различен от познатия ѝ свят, скътал тайни, предавани през поколенията от незапомнени времена, тя е топло посрещната от местните жители. Сред тях най-ярко изпъква старата лечителка баба Ега. Своенравната баячка впечатлява не само с острия си език, но ѝ с мъдростта на изреченото. А нейните билки „светци“ ѝ чудати ритуали сякаш са побрали цялото познание на народа ни не само за лечителството, но ѝ за най-важните въпроси на битието.

Първоначално скептична към заниманията на възрастната жена, скоро главната героиня е силно заинтригувана от нейния магически свят. За това допринасят домакините й: психоложката Цвета ѝ родителите ѝ – забавният чичо Тодор ѝ сърдечната леля Надка, както ѝ срещите ѝ с колоритния траколог професор Радев ѝ неговия асистент, ѝ с хора, на които лечителката е помогнала. Младата жена осъзнава, че в знанията ѝ уменията на баба Ега са съхранени лечебни практики ѝ вярвания още от времето на далечните обитатели на тези земи. Знание, скрито в мълчанието на Древна Тракия.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тъй рече баба Ега
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Животът може да е чудо
рейтинг:
1%
12,95 лв.
Ако животът не е чудо
рейтинг:
1%
13,95 лв.
Е-книга
Животът може да е чудо е-книга
рейтинг:
1%
6,95 лв.
Жената, която търсеше любовта
рейтинг:
1%
12,95 лв.
Къде отиваш, пътнико?
рейтинг:
1%
14,95 лв.