Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тайният живот на Салвадор Дали. Автобиография

Не е наличен

Гениалната и своеобразна фигура на Салвадор Дали надхвърля рамките на естетическото и революционно движение на сюрреализма, като често предизвиква порив на отхвърляне.
Дали е самата представа за съвременния антигерой. "Единствената разлива между един луд и мен - казва Дали - е, че лудият си е луд, а пък аз не съм." Въпреки че на пръв поглед това твърдение е очевидно, всъщност става въпрос за една не всякога лесно разбираема тънка отлика.
Салвадор Дали разруши всички митове. Неговата дейност обвинява и същевременно привлича. Възхищението от неговото творчество поражда едно лаическо обожание, което надхвърля личността. Внимателната работа върху себе си, върху собственото си виждане за живописта, за битието, за света, непреодолимото привличане на противоположностите постави в самия апогей на съзиданието едно творчество, завладяно от абсолютния възглед за действителността, в което всяко съществувание крие една загадка. Много картини на Дали ни отведат към безграничния хоризонт, към безкрайността, тръгвайки от една много определена точка - Порт Лигат например. "Тайният живот на Салвадор Дали" ще позволи на читателя да открие конкретната точка, човека, реалната личност, от която е излязло това изобилие от ослепителни творения, каквото е неговото творчество.
Енрик Сабатер


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайният живот на Салвадор Дали. Автобиография
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Мисли и остроумия - Салвадор Дали
Салвадор Дали
Фама
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Героят с хиляди лица
Джоузеф Кембъл
Елементи
рейтинг:
1%
39,00 лв.
Пътища към блаженството
Джоузеф Кембъл
Елементи
рейтинг:
1%
29,00 лв.
Най-умната глупост
Марти
Елементи
рейтинг:
1%
9,00 лв.
История на изкуството - том 1 - Античен свят - ново издание
Х. У. Джансън, Антъни Джансън
Елементи
рейтинг:
1%
79,00 лв.