Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тайният живот на денонощията

"На повърхността си творбата на Анна Топалджикова е изключително четивна. Удоволствие носи възможността да разпознаем текстурата на своя собствен свят в преплитането между бит и битие у персонажите. Острите сюжетни ситуации освобождат меланхоличния заряд в потока на времето. Словото се лее свободно. Под повърхността обаче е стаено друго. При това стаено без разказваческо насилие, усилие, претенция.""Читателят не навлиза бавно и постепенно, колкото позволява хармоничността на историята, в даден персонаж, а сякаш с много висока скорост потъва в неговите интимни дълбочини. И още нещо, още по-важно: по протежение на текста нараства усещането за повтаряща се събитийна шарка. Едни от героите осъзнават или полуосъзнават това, други това повторение ги надвишава, но миналото постоянно избликва в текущите перипетии. Постепенно се оформя един сложен повествователен десен, в който любовта или недоосъщественото привличане бродират тъканта на времето, но не с конци, а с живи хора. И те може би не го подозират, всеки със странностите си и самотата си.

В този смисъл новата книга на Анна Топалджикова внимателно следи как ни управлява неуправляемото, как всичко се свързва с всичко в гъста гора от възможности. Внимателно и дори с леко опияние пред кривването от предначертаното."

Марин Бодаков

Анна Топалджикова e професор по История на българския театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Автор е на книги по история и теория на театъра и на романите:  "Ледовете", "Отлитащото време - лъч светлина през обектива" (Фотографската фамилия Карастоянови), "Амарила не обича текила", "Андроник", "Колелото на живота".Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайният живот на денонощията
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Фламинги
Енрике Алмут Зандиг
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
12,99 лв.
Двайсет хиляди страници
Лукас Берфус
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
11,99 лв.
Мата Хари. Десет пиеси
Хелмут Пешина
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Отлитащото време
Анна Топалджикова
Изток - Запад
рейтинг:
1%
29,00 лв.
Андроник
Анна Топалджикова
Black Flamingo
рейтинг:
1%
15,00 лв.