Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тълкувателни решения на ВКС по разпоредби на Наказателно-процесуалния кодекс за периода 1999–2022 г.

Дизайн на корица: Дамян Дамянов.

Настоящото учебно ръководство съдържа пълния текст на всички тълкувателни решения на Върховния касационен съд по съответните разпоредби от Наказателно-процесуалния кодекс. Публикувани са изчерпателно тълкувателните решения за периода 1999–2022 г. Този период бе избран поради значителната съдебна реформа от 1999 г.Тълкувателните решения са подредени хронологично по датата на образуването на съответното тълкувателно дело. В учебното ръководство се съдържа указател, в който за улеснение на читателя са поместени: номерът на тълкувателното дело и годината на неговото образуване; релевантните наказателнопроцесуални разпоредби от НПК, като изрично са посочени отменените текстове; номерът на тълкувателното решение и годината на неговото постановяване, както и цифрата, под която е обозначено, а също и страницата, на която е поместено последното.

Съставеният сборник ще бъде особено ценен за студентите, които се обучават в юридическите факултети в страната, а освен това би могъл да се ползва и от всички практикуващи юристи и научни работници.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тълкувателни решения на ВКС по разпоредби на Наказателно-процесуалния кодекс за периода 1999–2022 г.
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Павел Смолички -

Павел Смолички е роден през 1969 г. в гр. Бобошево, обл. Кюстендил. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1993 г. Доктор по право от 2011 г. Автор на книгата „Гражданският иск в наказателния процес“. Дългогодишен преподавател в УНСС по наказателнопроцесуално право, наказателноизпълнително право и основи на правото. Адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Повереникът в наказателния процес на Република България
Павел Смолички
Сиела
рейтинг:
1%
21,00 лв.