Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Тълкувател на страстите на Ибн ал-Араби - Символ и значение

"Тълкувател на страстите" е сборник с поеми на великия шейх Ибн ал-Араби (1165-1240 г.). Произведението се възпиема като една от най-яркитепоетически творби на суфизма.Не е наличен

"Тълкувател на страстите" е сборник с поеми на великия шейх Ибн ал-Араби (1165-1240 г.). Произведението се възпиема като една от най-яркитепоетически творби на суфизма. Неговата образност е мрежа от алюзии, които препращат към Корана, ъм хадисната литература, към произведенията на ранните ислямски теолози и суфити. Разбирането на този сложен поетически език е възможно благодарение на литературния коментар, дело на самия автор. В него Ибн ал-Араби разгръща една мистическа херменевтика, която тълкува символичното значение на всеки стих и образ. Тя разширява поетическото съдържание на поемите и го превръща в мистическо откровение. 

Този първи превод на бългаски език е придружен от кратко въведение е идеяния свят на Великия шейх и от подробен коментар, който представя основните символи в сборника в техния общоарабски и мистически контекст.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тълкувател на страстите на Ибн ал-Араби - Символ и значение
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Историята, населена с хора - том II: Интревюта, свидетелства, спомени
Колектив
Гутенберг
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки от 2003 нощи
Теодор Радевски
Гутенберг
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Къща от нежност
Милена Караангова
Гутенберг
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Огънят всевечен. Стихове
Виолета Събева
Гутенберг
рейтинг:
1%
4,00 лв.
Епилоgoбог
Орлин Г.Орошаков
Гутенберг
рейтинг:
100%
14,00 лв.