Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Свръхбогатите срещу оцеляването на човечеството

Да разбием илюзиите, да посеем семената на свободата

 • Какво означава да живееш, да бъдеш жив?
 • Какво означава да живееш добре, да бъдеш добре?
 • Какво е знание, какво е интелигентност?
 • Какво е екология, какво е икономика?
 • Какво е свобода, какво е демокрация?
 • Как изглежда бъдещето ни?


"В наше време, когато целият човешки род е застрашен от изчезване, сме принудени да се върнем към тези основни въпроси. Преобладаващият днес модел на знание се основава върху създаването на благосъстояние и представителната демокрация. Но той нарушава границите на планетата и погазва правата на всички останали видове, които я споделят с нас, както и правата и свободите на повечето хора. Трябва да зададем отново тези въпроси във време, когато 1% от човечеството контролира богатството и властта, като при това унищожава планетата и съвместния ни живот, без да му се държи сметка за действията. Защото тези личности са намерили хитри начини да поддържат у нас илюзии: за изолирането на хората от Земята и за изолирането на този 1% от останалото общество, сякаш не споделяме общо богатство и общо бъдеще.

Здравето и благополучието са безвременни. Благосъстояние описва състояние на здраве и благополучие. Пазарът е застанал между нас и нашето благополучие, откъсвайки ни от потенциала и потребностите ни. Същият този пазар се е консолидирал, както се е консолидирала и глобалната власт."

Вандана ШиваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Свръхбогатите срещу оцеляването на човечеството
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Вандана Шива -

Вандана Шива е световно признат еколог, мислител и активист, една от водачите на Международния форум за глобализация и на екологичното гастрономическо движение Slow Food (Бавна храна). Основател на Навданя – неправителствена организация за защита на разнообразието и целостта на живите ресурси, и директор на Изследователската фондация за наука, технология и екология. Неуморен кръстоносец за правата на фермерите, селяните и жените, тя е автор и редактор на множество влиятелни книги, сред които Making Peace with the Earth (Да сключим мир със Земята), Soil Not Oil (Почва, не петрол), Globalization’s New Wars (Новите войни на глобализацията), Seed Sovereignty, Food Security: Women in the Vanguard (Суверенитет на семената, безопасност на храните: жени в авангарда) и Who Really Feeds the World? (Кой в действителност изхранва света?).

Шива е носител на повече от 20 международни награди, включително Right Livelihood Award (Награда за почтен начин на живот) (1993), Медала на президентството на Италианската република (1998), наградата Horizon 3000 (Австрия, 2001), Стипендията за мир Ленън/Оно (2008), наградата Спаси света (2009), наградата за мир Сидни (2010), наградата за мир Калгари (2011) и наградата Томас Мъртън (2011). Тя е и лауреат на наградата Фукуока за 2012 г.

Свързани продукти
SAS Survival - част 2: Самозащита при нападение и навици за лична безопасност от кражби
Юрий Кормушин
Атеа букс
рейтинг:
1%
17,50 лв.
VS: Воините
Атеа букс
рейтинг:
1%
33,00 лв.
SAS Survival - част 3: Как да оцеляваме при всякакви условия, навсякъде
Крис Макнаб
Атеа букс
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Митически чудовища
Крис Макнаб
Атеа букс
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Търговия с душите ни
Марко Пицути
Атеа букс
рейтинг:
1%
22,00 лв.