Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Строго секретно /Документи за дейността на държавната сигурност 1944-1989

Не е наличен

Истината за дейността на Държавна сигурност не може да бъде научена и разбрана, ако не се изследва нейната история. Ако не се разлистят и прочетат нейните страници - добрите и лошите.
Изследователите на мощната репресивна структура са облагодетелствани от това, че дейността й е документирана по възможно най-добрия начин. Архивното й наследство е необятно. Всичко за поставените цели и задачи, за резултатите от борбата срещу "империалистическите шпиони", "народните врагове" и "враговете" на партията с главно "П", е описано до най-малката подробност и с впечатляваща педантичност. Доказателство са и поместените в настоящия сборник 145 документа - убедителни и непредизвикващи съмнения оригинални източници, най-безпристрастни носители на историческата истина за всемогъщата Държавна сигурност. Техните автори са хора от системата, точно те са описали така всеобхватно дейността си.
Акцентът в сборника е поставен върху репресивната дейност на Държавна сигурност, насочена към потискане и ограничаване основните права и свободи на българските граждани. Към утвърждаване и гарантиране монопола във властта на комунистическата партия, на нейната диктатура и преди всичко интересите на управляващата й върхушка. Внимание се отделя на малко известни документи за борбата на Държавна сигурност срещу т.нар. вътрешни и външни "врагове" и най-вече на печалните за българите и българското общество резултати от нея. Най-убедителни в това отношение са извадките от информационните бюлетини на Държавна сигурност и годишните отчетни доклади за "успехите" на борбата срещу всевъзможните "врагове".


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Строго секретно /Документи за дейността на държавната сигурност 1944-1989
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История на българската литература през Възраждането
Иван Радев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Преславска книжовна школа. Том 5
Тотю Тотев
БАН
рейтинг:
1%
10,50 лв.
Поверително! Комедията с досиетата
Веселин Ангелов
София
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Информационен домейн
Руси Маринов
Симолини
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Етюди за скалпел и баскетболна топка
Д-р Любомир Ковачев
Симолини
рейтинг:
1%
15,00 лв.