Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Странното убийство е-книга

"Странното убийство" е история в традициите на френските криминалета.Е-книга

Дори на територията на Голям Париж убийството на полицай не е ежедневие. Обстоятелството, че местопрестъплението е в жилището на друг полицай от управлението, подсказва защо почти целия свободен състав на участъка се явява след минути там. Разследващата група не си позволява лукса да се позабави според обичайната практика. Домакинята, полицай Бенедик Далмас, твърди, не е чула нищо, а само е видяла в коридора намушкания в областта на шията свой колега.

Превантивно е задържана до изясняване на всички обстоятелства. Хората от вътрешно разледване бързат да вземат своето, но и те удрят на камък. Инспекторът от отдел „Тежки престъпления” тръгва по пътя на логиката и своя опит. Предположенията – убийство от ревност, обща тъмна сделка, връзки с подземния свят и другите удрят на камък. Дори в тихият квартал, където живее очарователната госпожица Далмас няма рецидивисти с наклонности за убийства. В кооперацията, няма свидетел, видял нещо подозрително. Домашните ножове са налице, а експертите са категорични, че нямат нищо общо с трупа на полицая.

Обичайно заподозреният приятел е далеч по време на престъплението, чак в Льо Хавър и практически няма абсолютно никаква възможност за намеса в деянието. Нищо, че има „подправка” от засегната Бенедик, отношенията им са на ръба на скъсването. Съпругата основателно не подозира, че нейният съпруг се е включил в любовна игра. Дамите в полицейския участък са три, но няма повод за подозрения от типа любовна игра. Още повече, самата Бенедик Далмас е всеотдайна в усвояването на професията, а шефът на участъка е съобразителен. Взел е предвид нейната външност и я поставя в дежурствата с често сменян съекипник. Шаблонната проверка, двамата засегнати от убийството да са имали заслуга за влизането в затвора или поне следствено преследване също отпадна. Съмненията към Далмас се поддържат от съдебния лекар, който е категоричен. Убиецът е имал малко по-висок ръст от жертвата, а  това оставя полицайката в кръга на заподозрените. Другият странен факт е, че полицай Бенедик Далмас ще излиза по задача с бъдещата жертва според разпореждане на полицейския шеф и не е заключила входната врата на жилището си. Разследването няма подкрепящо доказателство, че тя прибира свободно колегите си, но убитият все пак е намерен в нейния коридор и то само няколко минути след като се е обадил, че ще мине да я вземе по служба.

Жак Лора е стриктен полицай и повече домошар, трудно е за вярване че ще отиде и влезе в жилището на своята колежка непоканен, но това е факт. Неговият труп е в нейния коридор.

 

Цветко МариновНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Странното убийство е-книга
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.

 

Е-книги от Онлайн книжарница Сиела

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

  • Е-четци
  • Kindle
  • Android
  • Apple
  • Windows

След успешно плащане, ще получите линкове за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път всеки файл. Имате едно сваляне на epub версията и едно сваляне на mobi версията! След това линковете няма да бъдат активни!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Кан Тервел. Кошмарът на халифата
Емил Димитров
Фабер
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Йордан Йовков. Живот и творчество I. Летопис
Сия Атанасова, д-р Кремена Митева
Фабер
рейтинг:
1%
24,95 лв.
Човек търси Бог
Ерик Уайнър
Фабер
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Енциклопедичен справочник по Стара история
Иван Тодоров
Фабер
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Третият държавен съд
Тодор Галунов
Фабер
рейтинг:
1%
18,00 лв.