Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Стил на живот на локалната общност: Съвременна Япония

Не е наличен
Мая Келиян е доцент, доктор на социологичеките науки в Института по социология при БАН и хоноруван преподавател в Катедра Езици и култури от Източна Азия и Катедра Социология на СУ "Свети Климент Охридски". Тя изучава японското общество от 1994 г. насам. Монографиите й Япония и България: Модернизацията, средните слоеве и селските общности. Изд. М-8-М, София, 1999, 246 с. и Япония и България: Модели на разслоеното потребление. Изд."Валентин Траянов", София, 2008, 470 с. са издадени със субсидии, спечелени от конкурси на Японската фондация.
Книгата се основава на разбирането, че XXI в. е векът на локалните общности, защото активността на техните предприемчиви социални актьори е в основата на гражданското общество. Емпирична база на теоретичния анализ са 5 авторови ЕСИ в японски локални общности, осъществени през периода 1994-1995 г, 1997-1998 г. и 2004-2005 г, Днешна Япония е безспорен лидер в постмодерния стил на живот: но тя е такава не само поради развитата си урбанистична култура, високия дял на потреблението на луксозни и маркови стоки, дигитализацията, роботизацията, бума на информационно-комуникационните технологии и т.н. Важна, отличителна и характерна черта на съвременното японско общество е и предприемчивият стил на живот на неговите локални общности, с техните инициативни актьори, които използват ресурса на традицията за постигане на социално значими постмодерни цели.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Стил на живот на локалната общност: Съвременна Япония
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Български гатанки и скоропоговорки
Колектив
Алекс принт
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Хей, ръчички: Сборник стихчета и песнички
Алекс принт
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Оцвети буквите и упражни
Алекс принт
рейтинг:
1%
2,20 лв.
Тревожност и депресия For Dummies - джобно издание
Д-р Лаура Л. Смит и Д-р Чарлз Л. Елиът
Алекс принт
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Чета приказки на срички - книжка 3
Колектив
Алекс принт
рейтинг:
1%
2,80 лв.